ÖĞRETMEN VE MÜDÜRLERE ZORUNLU SEMİNER

Milli Eğitim Müdürlüğü yeni Akit yazarının seminerini öğretmen ve müdürlerin katılımını zorunlu tuttu.

ÖĞRETMEN VE MÜDÜRLERE ZORUNLU SEMİNER
Balıkesir Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelindeki tüm okullara ve kurumlara bir yazı göndererek, öğretmenlerin “Yeni Akit” Yazarı Ali Erkan Kavaklı’nın vereceği eğitimlere katılmalarını zorunlu tutan skandal bir istekte bulundu.
Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, yazıda, “eğitimci-yazar” sıfatıyla Ali Erkan Kavaklı’nın 30 Aralık 2015 tarihinde ilçedeki öğretmen ve yöneticilere seminer vereceği bildirildi. Seminerlerin, öğretmen ve müdür yardımcılarına “İlham Veren Öğretmen”, okul müdürlerine ise “Okulda Kaliteyi Arttırma Sistemi” başlığıyla verileceği belirtildi. İkili eğitim yapan okullarda sabah dersi olan öğretmenlerin öğleden sonra saat 15.30 seminerine, okul müdürlerinin 13.00 seminerine, öğleden sonra dersi olan öğretmenler ve müdür yardımcılarının sabah 10.00 seminerine, tam gün dersi olan öğretmenlerin ise derslerinin en uygun olduğu oturuma katılmalarının sağlanması istendi. Yazıda ayrıca, katılımcı bilgisinin yazının ekiyle gönderilen forma işlenmesi ve Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilmesi istendi.

 
Öğretmenlerin böyle bir seminere katılma konusunda herhangi bir zorunluluğu bulunmamasına rağmen, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısında “katılımcı bilgisi”ni talep etmesi dikkat çekicidir. Okullarda “seminer” adı altında yapılacak etkinliğin konu başlıkları ve konuşmacının kimliği dikkate alındığında tüm eğitim emekçilerine yönelik bir “propaganda” faaliyeti olarak tasarlanmıştır.
MEB, eğitim emekçilerine yönelik seminerlerde iktidarın siyasi propagandasını yapan gazetelerin köşe yazarlarını kullanarak laik ve bilimsel eğitim anlayışına açıkça meydan okuyan tutumundan vazgeçmelidir.
Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER