OKULLARDA YÖNETİCİ TRANSFERİ BAŞLIYOR

Okullarda Yönetici Transferi Başlıyor!

OKULLARDA YÖNETİCİ TRANSFERİ BAŞLIYOR
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine dair yönetmeliğe göre okul müdürlüğü görevlendirmeleri ile müdür baş yardımcılığı-müdür yardımcılığı görevlendirmelerinde başka okullardan görevlendirme yapılabilecek. Gazetekamu.com'un haberine göre ilk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunanlar, Ek-2’de yer alan Form üzerinden değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere, boş eğitim kurumu müdürlüğü sayısının üç katı aday sözlü sınava alınacak. İl millî eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile müdür olarak görevlendirilmeler yapılacak.
 
 
Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirme
 
Müdür başyardımcısıve/veya müdür yardımcısınorm kadrosu boşbulunan eğitim kurumlarına, görevlendirilecekleri tarih itibarıyla Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığışartlarıtaşıyor olmalarıkaydıyla, görevlendirme yapılacak eğitim kurumunda veya eğitim kurumunun bulunduğu ilçe ve ildeki eğitim kurumlarında halen yönetici veyaöğretmen olarak görev yapanlar arasından, eğitim kurumu müdürünün inhasıve il millîeğitim müdürünün teklifiüzerine valinin onayıile müdür başyardımcısıve müdür yardımcısıgörevlendirilir.
 
Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görevlendirilenlerden dört yıllık görev süresini tamamlayanların görev süresi uzatılabilir.
 
Aynı eğitim kurumunda aynı unvanla sekiz yıllık görev süresini tamamlayan müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarından yeniden görevlendirilmek isteyenler, başka bir eğitim kurumunda görevlendirilebilir.
 
YORUM: Yönetmelik maddesine göre görevlendirilen okul müdürü, ister kendi okulundan ister bulunduğu il veya ilçedeki eğitim kurumlarından yönetici belirleyebilecek. Yani müdür, kendi ekibini oluşturmak için diğer okullardan yönetici transfer edebilecek.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER