SINIF ÖĞRETENLERİ MAĞDUR

4+4+4 Eğitim sisteminin uygulamaya geçmesi ile birlikte bazı sınıf öğretmenlerimiz norm fazlası duruma düştüler.

SINIF ÖĞRETENLERİ MAĞDUR
 
4+4+4 Eğitim sisteminin uygulamaya geçmesi ile birlikte bazı sınıf öğretmenlerimiz norm fazlası duruma düştüler.
 
Sınıf öğretmenlerimizin mağduriyetini gidermek için bazı kurumlarımız  sınıf mevcutlarını azaltarak sınıf öğretmenlerimizin norm fazlası duruma düşmelerini önleyerek mağduriyetlerine çözüm bulmaya çalıştılar. Ancak bazı okullarımızda ise öğrenci sayılarının artması ve derslik sıkıntısının bulunması nedeniyle bu kurumlarımız  sınıf öğretmenlerimizin mağduriyetlerini engelleyememişlerdir. Bu durumun neticesinde de bazı sınıf öğretmenlerimiz norm fazlası duruma düşmüştür. 
 
Bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz norm fazlası öğretmenlerimizin mağduriyetlerini gidermeye çalışırken bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ise yeni mağduriyetlere yol açacak uygulamalar yaptığı ile ilgili çok sayıda telefon ve mail almaktayız. Gelen mail ve telefonlarda sınıf mevcudu 25 öğrencinin altına düşen sınıfların birleştirilmesi ve bu nedenle norm fazlası duruma düşecek öğretmenlerimizin başka okullar da görevlendirileceği talimatının okul müdürlerine verildiği belirtilmektedir. Bu durum öğretmenlerimizin isteği dışın da başka okullara görevlendirilmesine ve mağdur olmasına neden olacaktır. 
 
Oysa Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 10. maddesi “İlkokullarda, öğrenci sayısı 10'dan az  olmamak koşuluyla her sınıf ve şube için bir” sınıf öğretmeni olarak belirtilmiştir. 
 
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte de açıkça belirtildiği gibi sınıf mevcudu 10 ve üzeri olan bir sınıf öğretmenimizin norm fazlası duruma çıkarılması mümkün değildir. Yani sınıf mevcudu 25 öğrencinin altına düşmesi ile sınıfların birleştirilip sınıf öğretmenlerimizin norm fazlası yapılarak başka okullar da görevlendirilmesi mümkün değildir. Bu durum norm kadro yönetmeliğine aykırı bir uygulamadır. 
 
Milli Eğitim Bakanlığında yapılan üst düzey değişiklikler ile birlikte öğretmen ve idarecilerimizin mağduriyetlerinin çözme kavuşturulması için birçok adım atılırken norm kadro yönetmeliğine aykırı bir şekil de sınıf öğretmenlerimizin öğrenci sayısı az gerekçesi ile sınıfların birleştirilerek mağdur edilmesi atılan birçok adımın gölge de kalmasına neden olacaktır. 
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 10. Maddesi“İlkokullarda, öğrenci sayısı 10'dan az  olmamak koşuluyla her sınıf ve şube için bir” sınıf öğretmeni maddesine uygun olarak hareket ederek sınıf öğretmenlerimizin yönetmeliğe aykırı olarak norm fazlası duruma düşürülerek başka okullar da görevlendirilmesi uygulamasından bir an önce vazgeçmesini temenni etmekteyiz.
 
 
Melih Durmaz
Eğitim Yöneticisi
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER