Yarıyıl tatili uzatıldı mı, okullar ne zaman açılacak?

Karnelerini alarak tatile giren öğrenciler yarıyıl tatilinde dinlenmeye ve eksikliklerini tamamlamaya devam ediyor. Okulların açılacağı günün yaklaşmasıyla birlikte, yarıyıl tatil uzatıldı mı veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Yarıyıl tatili uzatılmadı, okullar 5 Şubat Pazartesi günü açılacak.

Yarıyıl tatili uzatıldı mı, okullar ne zaman açılacak?

20 milyona yakın öğrenci emeklerinin karışığı olan karneleri alarak girdiği tatilde hem arkadaşları hem de ailesiyle vakit geçiyor, bunun yanı sıra derslerinde geride olduğu konulara çalışarak eksikliklerini tamamlıyor. Yarıyıl tatilinde hem dinlenen hem de ikinci dönem için eksikliklerini tamamlayan öğrenciler toplamda 16 gün tatil yapacak. 

YARIYIL TATİLİ UZATILDI MI?

Sosyal medyada dile getirilen yarıyıl tatilinin uzatıldığı iddiası doğru değil. Yarıyıl tatili uzatılmadı, okulların açılacağı tarih MEB tarafından açıklandı. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.

Öğrenciler karnelerini 19 Ocak 2024 Cuma günü alacak, okullar 5 Şubat 2024 Pazartesi günü açılacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

Sözcü Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER