Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi son yatırımı en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi oldu. Söz konusu artışın nisandan itibaren uygulanması bekleniyor. Öte yandan en düşük emekli aylığı rakamının yükseltilmesi, bayram ikramiyelerindeki artışı da gündeme getirirken, aylıkları 7 bin 500 liranın üzerinde olan emeklilerde artış beklentisi oluşturdu.

Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi için kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yasal düzenleme yapılması ve düzenlemenin ardından zamaylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Seçim öncesi ekonomik olarak 'toparlanma' mesajı vermek isteyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (22 Mart) katıldığı televizyon programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini açıkladı. Açıklamanın ardından gözler, söz konusu kararın uygulanması için Meclis'te yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi yönündeki kararın ilerleyen günlerde yasalaşması ve zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Söz konusu artıştan, EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarısından fazlası yararlanacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİNDE DE ARTIŞ BEKLENİYOR

Maaş zammı kararının ardından gözler, bayram ikramiyelerine yöneldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı alternatif çalışmalarda, emeklilere 'Ramazan ve Kurban bayramlarında' 1100'er lira olarak verilen ikramiyelerde de artışa yer verilirken bu konuda da ilerleyen günlerde adımların atılacağı öğrenildi.

Bununla birlikte, en düşük emekli aylığındaki artışın ardında kamuoyunda 7 bin 500 liranın üzerinde olan aylıklarda da düzenleme yapılması beklentisi oluşmaya başladı.

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER