EYUDER YALAN HABERİ YASAL ZEMİNE TAŞIDI

EYUDER YALAN HABERİ YASAL ZEMİNE TAŞIDI
17 – 28 Haziran 2013 tarihleri arasında EYUDER ( Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği) ve Yenimahalle  İlçe Milli Eğitim ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan“Lider Öğretmenim Projesi” kapsamında başarılı bir eğitim çalışması gerçekleştirilmiştir. Bütün katılımcıların ilgi ve takdirini toplayan seminerin kapanış konuşmasını yapan ilçe milli eğitim müdürü Mehmet YILDIRIM ve il milli eğitim müdürü Kamil AYDOĞAN bu başarılı çalışma için hocalarımızı ve katılımcıları kutlamışlardır. İl milli eğitim müdürümüz seminer döneminde okullarında rahat vakit geçirebileceklerken sıcak havada salonu dolduran ve semineri büyük bir ilgiyle izleyen öğretmenleri özellikle tebrik etmiştir. Lider Öğretmenim Semineri hazırlanışı, sunumları ve öğretmenlerin gönüllü katılımı açısından son yıllarda gerçekleştirilen en nitelikli organizasyon olmuştur.
Eğitim adına yapılan faaliyetleri ücretsiz yapan EYUDER’in bu faaliyeti eğitimciler tarafından tam not almıştır.  Lider Öğretmenim Projesinin başarısından rahatsız olan ya da hangi amaçla provoke ettiği anlaşılmayan birkaç müfteri asılsız haber uydurmuş ve seminerde kullanılmayan kelimelerle ve görüntülerden cımbızlama denen yöntemle kara propaganda hazırlamış ve çeşitli haber sitelerine servis etmiştir. Haber sitesinin yaptığı çarpıtma ve abartılarla dolu iftira ve yalanlar içeren, bu nedenle dinsel inançlarımızla ve ahlaki değerlerimize aykırı gerçek dışı beyanlara yer veren yayın tümüyle asılsız olduğundan EYUDER’in ihtarı üzerine yayından kaldırılmıştır. Dinlediğini anlamadıkları anlaşılan, kin ve nefret hisleriyle dolu olan bu kişilerin amacı hem güzel bir organizasyonu baltalamak hem de il ve ilçe temsilcilerini hedef göstermek olduğu anlaşılmıştır. Ülkemizin hassas dönemden geçişini de fırsat bilerek kelimeleri buna göre seçen müfterilerin planı tutmamıştır.
Söz konusu olan seminerde yaklaşık 10 akademisyenlerimiz görev almıştır ve hiçbir ücret talep etmemişlerdir. Alanlarında uzman olan ve sürekli salonu canlı tutmayı başaran bu akademisyenlerimizin performansı ve projeye gönüllü katılan 550 öğretmenin katılım hevesi müfterileri rahatsız etmiş olmalı ki iki hocamız hakkında ithamlarda bulunulmuş ve iftira atılmıştır.
Açılış konuşmasında Prof. Dr. Ayhan AYDIN ana tema olarak insan sevgisi, iyi ahlak ve yaratılana saygı ilkeleri üzerine kurulu ve herkesi kucaklayan bir konuşma yapmıştır. En büyük erdemin insanları birbirinden ayırmadan kardeşçe kucaklamak olduğu bu anlamda Yunus’un “Hakkı gerçek sevenlere cümle âlem kardeş gelir” sözüne özellikle vurgu yapmış toplumsal barış ve kardeşlik için eğitimin önemine işaret etmiştir. Prof. Dr. Ayhan AYDIN konuşmasında bütün dinlere ve elbet dinimiz İslam’a saygı duymamız ve iyi anlamamız gerektiğini anlatmış eğitimde dâhil bütün inançların sevgi ve kardeşlik mesajlarıyla dolu olduğunu belirtmiştir.  Bu bağlamda kutsal kitabımızın “Oku” emri ile başlamasıyla atıfta bulunarak nitelikli ve çok sayıda eserler okumamız ve kendimizi sürekli geliştirmemiz gerektiğini işaret etmiştir. Ayrıca tembel ve boş günler geçirmek yerine çalışkan ve verimli ve insanlığa faydalı bir ömür sürmemizi bu nedenle iki günümüzün aynı olmaması yönündeki kutsal uyarının önemine dikkat çekmiştir. Dince kutsal değerlerin hepimizin ortak değerleri ve kardeşliğimizin teminatı olduğu için de dünyevi amaçlar için inançları kullanılmaması gerektiğini sevgi ve saygının birbirimize duyduğumuz kardeşçe ilginin de insan olmanın da gereği olduğunu anlatmıştır. Prof. Dr. Ayhan AYDIN konuşmasında sık sık Yunus ve Mevlana’dan da söz ederek Allah’a inanmanın aynı zamanda yaratılanı sevmek demek olduğu temasını işlemiştir.
Proje kapsamında verilen seminerlerde ne Sayın Başbakan ne de hiçbir kişi ya da kuruluşa yönelik tek bir söz söylenmemiştir. Özetle müfterilerin yalanlarının aksine dinsel ve ahlaki değerlerimize bağlılığın ve saygının ortak yaşamında eğitiminde temel ilkeleri olduğu anlaşılmıştır. Toplumumuzda şefkat duygusunun giderek azaldığına vurgu yapan Prof. Dr. Ayhan AYDIN, bu şefkat duygusunu insanlara eğitimcilerin yükleyebileceğini belirtmiştir.
Prof. Dr. Selahattin ÖĞÜLMÜŞ’ ün son derece başarılı sevgi ve barış temalı konuşmasında, problem çözme teknikleri teması işlenmiş bu kapsamda bazı örnek olaylardan ve metinlerden yararlanılmıştır. Burada geçen diktatör sözünün hiçbir şekilde sayın başbakanla ilişkili olmadığını bir soru üzerine kendisi de belirtmiştir.  Prof. Dr. Selahattin ÖĞÜLMÜŞ ve Prof. Dr. Ayhan AYDIN hocalarımız uzun bir süre Emniyet genel müdürlüğünün hizmet içi eğitim çalışmalarında görev almışlardır. Prof. Dr. Selahattin ÖĞÜLMÜŞ’ün verdiği örnek olaylar daha önce emniyet seminerlerinde de yararlanıldığı için kullanılmıştır. Kişilerarası sorun çözme becerileri konulu seminerde öğretmenlere sorunların birden fazla çözüm yolu olduğu belirtilmiş, aksine sorunların tek çözüm yolu olduğunu düşünmenin ise canlı bomba olmak da dâhil en vahşi şiddet eylemlerini bile meşrulaştıracağı için yanlış olduğu, örneklerle açıklanmıştır. 
Seminerde vurgulanan diğer bir husus da, hayatın farklı alanlarında ortaya çıkan sorunlar arasındaki yapısal benzerlikler ve bu sorunlar için benzer yaklaşımlarla çözüm bulunabileceği konusudur. Bunun için bir sağlık sorunu (bir hekimin sağlıklı organlara zarar vermeden vücuttaki bir tümörle nasıl baş edebileceği sorunu) ile sosyal bir sorun (insanların bir diktatörle kimseye zarar vermeden nasıl baş edebileceği sorunu) arasındaki yapısal benzerlik gösterilmiş, seminerde akademik açıdan sorunlara nasıl yaklaşılması gerektiği açıklanmıştır.
Sonuç olarak projede gönüllü görev alan bütün öğretim üyelerimiz gibi iki değerli hocamızda Vatan, Millet sevgisi inanç ve insana saygı, barış ve kardeşlik dolu temalarıyla dolu konuşmalarında, herkesin beğeni ve hayranlığını kazanmışlardır.
EYUDER son zamanlarda yaşanılan (gezi parkı) güncel olaylar hakkında olumlu ya da olumsuz görüş belirtmemiş ve asla taraf olmamıştır. “İşimiz Eğitim, Gücümüz Eğitim” sloganıyla hareket eden bir sivil toplum örgütü olarak sadece eğitim faaliyetleri düzenleyerek öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sunmayı amaçlamaktadır. EYUDER içinde eğitim olmayan hiçbir süreçte yer almayacak açıklama yapmayacaktır. Eğitim adına yapılan uygulamaları hiç bir çıkar ve karşılık beklemeden destekleyen ve yanlış uygulamaları da aynı düsturla eleştiren EYUDER sadece eğitimcilerin ve eğitimin yararlanacağı faaliyetler için emek harcamaya devam edecektir.  
Söz konusu müfteriler aslı olmayan ve çarpıtılmış konuları farklı mekânlarda tartışmaya açarak ve birbirlerini doldurarak sürecin oluşumunu hazırladıkları anlaşılmıştır. Seminere önyargı, kin ve nefret hisleriyle katılmış olan ve çektiği görüntüleri keserek montajlayan bu kişiler tarafımızca bilinmektedir ve görüntüleriyle mevcuttur. Bu kişilerin yalan ve iftira dolu söylemlerine bir sendika şubesi de birkaç öğretmen ve yöneticiyle kasıtlı olarak iftira sürecine tek taraflı dâhil olmuşlardır. Söz konusu iddiamız belgeleriyle hazırlanıp savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu amaçla programın tam görüntüleri ( provokasyon amaçlı görüntü çeken kişi dahil) görüntüler savcılığa teslim edilmiştir. Ayrıca  kişi ve kurumlar hakkında yalan ve iftira dolu haberleri üreten eğitimciler arasında kin ve nefret duygusunun oluşmasına neden olan müfteriler hakkında tazminat davası açılması için hukukçularımız yetkilendirilmiştir.
Müfterilerin iddia ettiği gibi Peygamberimize (SAV) ve dini hiçbir içeriğe hakaret edilmemiş ve Başbakanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’ın ismi hiçbir sunumda zikredilmemiştir. Kaldı ki İslam dini müfteriliği en büyük günahlardan saymıştır. Yüce kitabımız Kur’ anımızda söyle buyrulmaktadır; “Mümin erkeklere ve mümin kadınlara yapmadıkları bir şeyden dolayı eziyet edenler de bir iftira ve açık bir günah yüklenmişlerdir.” Yine müfterilerle ilgili olarak Hadis-i şeriflerde buyruldu ki: (Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allah-ü Teâlâ onu Cehenneme sokar) [Ebu Davud] Mübarek ramazan ayında müfterileri ve başarılarımızı hazmedemeyenleri kendi vicdansızlıklarıyla baş başa bırakıyor, yüce divanda hesap soracağımızı belirtiyor hakkımızı helal etmiyoruz.
Yapılan bu iftira ve yalan haberi hazırlayanları sürece destek verenleri kınıyor ve eğitim adına yapılan güzel çalışmalardan asla vazgeçmeyeceğimizi daha büyük organizasyonlar yaparak tokat gibi cevap vereceğimizi kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyururuz.
                
 EYUDER

Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği
 
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER