FLAŞ... BAŞVURU İÇİN SON GÜN YARIN

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, genç çiftçilerin desteklenmesi için yürütülen programa başvuruların 12 Mayıs Perşembe günü sona ereceğini açıkladı.

FLAŞ... BAŞVURU İÇİN SON GÜN YARIN
SON GÜN 12 MAYIS
Bayraktar, en fazla 30 bin liraya kadar hibe yoluyla destek verilecek genç çiftçi projelerinin köyden kente göçün önlenmesine, üretimin teşvik edilmesine ve sürdürülebilirliğe önemli katkı sağlayacağını söyledi. Bu imkândan yararlanmak isteyen 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerimizin, 12 Mayıs Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini anlatan Bayraktar, şunları söyledi:
 
EĞİTİM BELGELERİYLE BAŞVURU
"TZOB'un, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İş-Kur ile yapılan protokol kapsamında verilen eğitime katılan genç çiftçilerimiz, bu eğitim belgeleriyle başvuru yapabilecek. Yapılan başvuruların büyük çoğunluğu hayvancılık üretimine yönelik projelerdir. Bu nedenle hibelerden faydalanarak özellikle hayvancılık işletmesi kuran genç üreticilerimize sıfır faizli işletme sermayesinin de verilmesi gerekir".
 
KREDİ VERİLEN TARIM ALANLARI
Bayraktar, “Destekten faydalanmak için 18-40 yaş arası genç çiftçilerin büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböceği yetiştiriciliği, kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim ve coğrafi işareti olan gıdaların üretimi projelerinden birini yapabilecek" dedi.
 
ŞEHİT YAKINLARI, GAZİ VE ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK
Başvuruların illerde oluşturulacak genç çiftçi proje değerlendirme komisyonları tarafından 10 iş günü içinde değerlendirileceğini belirten Bayraktar, “Nüfusu 20 binden az olan yerleşim birimlerini kapsayan programda, yaş, cinsiyet, yerleşim biriminin nüfusu ve ilçe merkezine uzaklığı proje puanlamasında önemli olacak kriterler arasında yer alıyor. Ayrıca, şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilerimize pozitif ayrımcılık uygulanacak.
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER