KILIÇDAROĞLU, "HEM NOTERE HEM MİLLETE GİDİYORUM"

CHP'nin "Milletçe Alkışlıyoruz" mitinglerinin ilki İstanbul Kartal'da gerçekleşti.

KILIÇDAROĞLU, "HEM NOTERE HEM MİLLETE GİDİYORUM"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’a kadar 50′nin üzerinde miting yapmayı planlıyor. CHP'nin "Milletçe Alkışlıyoruz" mitinglerinin ilki İstanbul Kartal'da gerçekleşti. Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasınsan satırbaşları:
 
“Milletçe hesabını soracağız, geliyoruz milletçe geliyoruz, az kaldı. Bugün buraya neden geldik. Bugün buraya ülkemizdeki kabul edilemez gidişattan milletçe duyduğumuz ızdırabı ve tahammülsüzlüğü haykırmak için geldik.
 
Ülkemizdeki yozlaşmaya karşı haykırmak için geldik. Bugün buraya milletin milletliğini devletin devletliğini tehdit eden yozlaşmaya dur demek için geldik. Ülkemizde kol gezen yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk, adaletsizlik karşısında eğilmeyeceğimizi haykırmak için geldik.  
 
Ülkemizde milletin polisle arasını açan, hukukla arasını açan, basınla arasını açan, sporla sanatla kültür ile arasını açan milletin, imanla dinle arasını açan, devlet ile arasını açan ve en acısı milletin milletle arasını açan zihniyeti reddettiğimizi haykırmak için buraya geldik.
 
“MİLLET YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İSTİYOR”
 
Bu zihniyetin önceliğinde milletin olması mümkün mü? Millet bıktı, millet usandı. Millet yaşanacak bir Türkiye istiyor. Huzur ve barış içinde bir Türkiye istiyor. 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Yaşanacak Türkiye için CHP olarak hazırız. Bugünü kadar hiçbir siyasi parti, hiçbir seçime CHP kadar Türkiye’nin sorunlarına hakim ve sorunlarına çözüm bulacak hakimiyette girmemiştir.
 
“TÜM SORUNLARIN KÖKÜNÜ KAZIMAYA GELİYORUZ”
 
Programlarımız hazır, kadrolarımız hazır, çözümlerimiz hazır. İşsizliği, yoksulluğun adaletsizliği vicdansızlığın, eşitsizliği, sevgisizliğin kökünü kazımaya geliyoruz. Evet kökünü kazıyacağız ve sıfırlayacağız. Türkiye’yi yaşanmaz hale getirenlerin neden olduğu bütün sorunları sıfırlayacağız.
 
EMEKLİLERE İKİ İKRAMİYE SÖZÜ… “NOTERE GİTTİM İMZAYI ATTIM“
 
Eğitimin ne durumda olduğunu öğrenmek istiyorsanız annelere soracaksınız. CHP iktidarında çocuğunu yanağından öperek göndereceksiniz. Beslenme çantasına da gerek yok, çocuk yemeğini okulda yiyecek. 11 milyon emeklilerimiz duysun, Ramazan ve Kurban bayramında sizlere birer maaş ikramiye vermeyi görev biliyorum. Notere gittim imzayı verdim. Hem notere, hem millete gidiyorum var mı diyeceğin. Ben bu parayı millete vereceğim. Esnafı unuttuğumuzu sanmasınlar. Toplumun ana omurgasıdır esnaf. Emekliye verdiğimiz ikramiyeden en büyük faydayı sen alacaksın. Alışverişini senden yapacak. Hastane kapısından ‘prim borcun var’ diye kapıdan dönmeyeceksin.
 
“AYIN 19′UNDA AÇIKLAYACAĞIM”
 
Çiftçi kardeşim sen ne ekeceğini önceden bileceksin, fiyatını 1 sene önce öğreneceksin. Yaşanacak bir Türkiye sözü veriyorum ben. Her kesimin mutlu olduğu bir Türkiye sözü veriyorum ben. Yaşayacağız, bu güzel ülkede yaşayacağız. Bu toplumun en derinden sarsan işsizlik sorunu.  6 milyon 200 bin işsizimiz var. Malum zihniyetten işsizliği çözeceğiz diye bir laf ettiler mi size? Bütün kötülüklerin anasıdır işsizlik.  
 
Ayın 19’unda Ankara’da yaşanacak bir Türkiye programını açacağız. Çözümlerimizi orada açıklayacağız. Size söylediğim her şeyin maliyetinin hesaplandığını bilmenizi isterim. Yaşanacak Türkiye toplantısına bildirimizi açıklayacağız. Tümünüzü bekliyorum. Yaşanacak Türkiye sizlerin eseri olacak."
Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER