MHP'Lİ VEKİL AKP'NİN KPSS PLANINI DEŞİFRE ETTİ!

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık AKP'nin KPSS ile ,ilgili planı canlı yayında deşifre etti.

MHP'Lİ VEKİL AKP'NİN KPSS PLANINI DEŞİFRE ETTİ!
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, AKP’nin KPSS’de başarısız olmuş kendi yandaş ve akrabalarına kamuda dolgun maaşlı işler ayarlamak için arayışta olduğunu belirtti.
 
Işık ‘Bu arayışında tek çıkar yolu var oda KPSS’nin ortadan kaldırmasıdır’ AKP’nin Haziran seçimlerine kadar KPSS’yi kaldıracağını belirtti.
 
Işık, Cumhurbaşkanı’na iletilen ‘Çok Gizli, Beyefendiye Arz’ notunda üç amaç hedeflenmiş. İddiaya göre raporu Başbakan’ın yardımcıları ve Köşk danışmanlarının hazırladığını belirtti.
 
HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKALYINIZ
 
KPSS’nin adım adım kaldırılması için hükümete yakın gazete ve televizyonlar algı çalışması yürütecek. KPSS’nin güvenilir bir sınav olmadığı yönünde haberler yapılacak.
 
KPSS’nin devlette kadrolaşmanın önünde büyük engel olduğu ve bu nedenle AKP’lilerin üst düzey memurluklara girmekte zorlandığı belirtiliyor. İki sayfalık raporda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da eleştiriler yöneltiliyor. Davutoğlu’nun kadrolaşma için ‘yeterli hassasiyeti göstermediği’ ve ‘söylem bazında kaldığı’ ifade ediliyor. Bazı bakanların da sözde ‘paralel yapı’ ile mücadelede tarafsız kalmayı tercih ettiği söyleniyor.
‘Çok Gizli, Beyefendiye Arz’ notu ile doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan rapordan hükümet üyelerinin haberinin olmadığı belirtiliyor. Birkaç genel başkan yardımcısı ve bazı danışmanlar tarafından hazırlandığı iddia edilen raporda, öncelikle KPSS ile ilgili AKP’lilerin yaşadığı sıkıntılar anlatılarak parti yöneticilerinin ve yakınlarının KPSS’yi kazanamadığı ve bu sebeple KPSS’nin mutlaka kaldırılması gerektiği vurgulanıyor. Şoför, hizmetli gibi lise mezunlarının başvurduğu alt hizmet kadrolarını partililerin beğenmediği de belirtilerek, partililerin daha çok üst düzey memurluklara başvuruda bulunduğu kaydediliyor. Ayrıca A grubu kadrolar için lisans şartının da esnetilmesi gerektiği anlatılıyor.
 
Ortaya çıkan rapora göre, KPSS’nin kaldırılmasının ardından iktidarın istediği isimler memur yapılacak. İktidarın benimsemediği düşünceye sahip olan memurlar tasfiye edilecek. AKP il ve ilçe teşkilatları ile bağlantılı tüm kadroların devlet kurumlarında istihdam edilmesi sağlanacak.
 
KPSS’NİN KALDIRILMASI İÇİN MEDYA ALGI OLUŞTURACAK
 
Eylem planında medyanın üstleneceği görev de yer alıyor. Buna göre, KPSS’nin adım adım kaldırılması için hükümete yakın gazete ve televizyonlar algı çalışması yürütecek. KPSS’nin güvenilir bir sınav olmadığı yönünde haberler yapılacak. Plan şöyle işletilecek: “Yaptırılacak güçlü haberlerle KPSS’nin güvenilirliğinin olmadığı işlenmeli. Paralel yapının soruları çaldığı, tüm devlet kadrolarını ele geçirdiği, sadece Cemaat’ten kişilerin sınavı kazandığı haberleştirilmeli ve bu haberler ısrarla sürdürülmeli. KPSS’yi kazanamayan adaylarla röportajlar yapılmalı ‘Paralel yapı hakkımızı yedi’ türü haberler yayınlanmalı. 5 yıl önce iptal edilen KPSS sınavının gündem yapılması yeterli etkiyi uyandırmama ihtimali göz önünde bulundurularak diğer sınavlarla ilgili de çalışma yapılıp kamuoyu gündemine getirilmeli.”   Ortaya çıkan bilgiler, AKP’nin uzun süredir Camia’ya karşı yürüttüğü KPSS kumpasını akıllara getirdi. Yandaş medyada konuyla ilgili yapılan maksatlı haberler, ‘Eylem planı devreye sokuldu’ düşüncesini doğruluyor.
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER