ÖĞRETMENE ROTASYONUN AYRINTILARI BELLİ OLUYOR

Öğretmen yer değiştirme ve atama yönetmeliğinin bu ayın sonuna veya en geç Nisan ayının ortalarına kadar mutlaka yayımlanacağı belirtilmektedir

ÖĞRETMENE ROTASYONUN AYRINTILARI BELLİ OLUYOR
Yönetmeliğin bu ayın sonuna veya en geç Nisan ayının ortalarına kadar mutlaka yayımlanacağı belirtilmektedir.

YÖNETMELİKTE BAZI AYRINTILAR;


Öğretmene rotasyon kademeli geçiş sistemi getirilmiş. Rotasyon kesinlikle kademeli uygulanacaktır.

Öğretmene rotasyon yönetmeliğine göre rotasyon uygulaması kademeli olarak öğretmenlere uygulanacak.İlk yıl 2015 te 12 yılını 2016 yılında 10 yılını tamamlayan 2017 yılında ise 8 yılını tamamlayan öğretmenlere uygulanacak.Öğretmenlere 3 yıl sonra her sekiz yılda bir rotasyon uygulanacak.Esas olan süre sekiz yıldır.

ÖĞRETMENİN TERCİH HAKKI VAR MI?


Öğretmene rotasyon aynı bölgede ve okulda 8 yılını tamamlayana uygulanacak.Okul değil bölge esas alınacak.Öğretmene 20 tercih hakkı verilmektedir.

Büyük şehirler bölgelere ayrılıyor örneğin Ankara İzmir İstanbul Kayseri Diyarbakır Bursa Adana Antalya Eskişehir  Samsun gibi büyük şehirler farklı eğitim bölgelerine ayrılmış. Birbirine yakın ve eş olan ilçeler grublandırılarak bölünürken küçük taşra ilçeler ise Tek bölge kabul ediliyor

Taşra iller ise bölgelere ayrılmaksızın okul bazında öğretmene rotasyon uygulanacak.taşra küçük iller tek bölge kabul edilmektedir.

Öğretmene rotasyon uygulama bu yıl başlanacak olup atamada öğretmenin aldığı ödüller. başarı belgeleri hizmet yılı dikkate alınarak.ek1 degerlendirme yapılarak puan üstünlüğüne göre sıralama yapılarak atama yapılacağı belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER