Ankara'da MKE roket ve patlayıcı fabrikasında patlama: 5 işçi hayatını kaybetti

Ankara'da bulunan MKE roket ve patlayıcı fabrikasında patlama oldu. MSB, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, 5 işçinin hayatını kaybettiğini, olaya ilişkin ise adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ankara Valisi Vasip Şahin, "Patlama kimyasal tepkimeden kaynaklandı. Cumhuriyet savcıları detaylı inceliyor" dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, 2 savcının görevlendirildiği bilgisine yer verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, patlama ile ilgili uzman müfettişlerin gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirildiğini ifade etti.

Ankara'da MKE roket ve patlayıcı fabrikasında patlama: 5 işçi hayatını kaybetti

Ankara'da Elmadağ'daki Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlama nedeniyle 5 işçi hayatını kaybetti.

Elmadağ’ın Tatlıca Mahallesinde faaliyet gösteren fabrikanın üretimhane bölümünde 08.45 sıralarında bir patlama meydana geldi.

Patlamada, ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi.

Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

MKE itfaiyesi ile Ankara itfaiyesi fabrika içerisinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

MSB: ADLİ VE İDARİ SORUŞLTURMA BAŞLATILDI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

ANKARA VALİSİ: KİMYASAL TEPKİME KAYNAKLI

Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamaya ilişkin, "5 işçimiz maalesef vefat etmiştir. Yaralı yok. Çalışanların tamamına ulaşıldı. Patlama kimyasal tepkimeden kaynaklandı. Cumhuriyet savcıları detaylı inceliyor" diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada ise, “Ankara Elmadağ’da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlamada maalesef 5 işçimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Makamları âli olsun” ifadelerine yer verildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI: 2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5 işçinin öldüğü patlama hakkında “Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ CBS tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır" açıklaması yapıldı.

BAKAN IŞIKHAN: UZMAN MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu. Işıkhan, "Ankara'da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun. Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir" dedi.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, fabrikada meydana gelen patlamaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını belirtti. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Olayın aydınlatılması ile ilgili gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER