Arefe günü bankalar, kamu kurumları açık mı?

Kurban bayramı tatili için geri sayım başlamışken birçok yurttaş arefe günü bankalar, kamu kurumları açık mı sorusunu gündeme getiriyor. Memurlar için Kurban Bayramı tatilinin 26 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlaması sebebiyle arefe günü bankalar, kamu kurumları açık mı sorusu kamu kurumlarında ve bankalarda işleri olan yurttaşlar açısından önemli. Peki, Arefe günü bankalar, kamu kurumları açık mı? işte ayrıntılar.

Arefe günü bankalar, kamu kurumları açık mı?

Kurban bayramı tatili için geri sayım başlamışken birçok yurttaş arefe günü bankalar, kamu kurumları açık mı sorusunu gündeme getiriyor.  AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Memurlar için Kurban Bayramı tatilinin 26 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacağını duyurmuştu. Memurlar için erkene çekilen resmi tatil süresi arefe günü bankalar, kamu kurumları açık mı sorusu kamu kurumlarında ve bankalarda işleri olan yurttaşlar açısından önemli. Peki, Arefe günü bankalar, kamu kurumları açık mı?  işte ayrıntılar.

Arefe günü kamu kurumları açık mı? 

Memurlar için Kurban Bayramı tatilinin 26 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlamas sebebiyle arefe günü kamu kurumları açık olmayacak. Yurttaşlar işlemlerini 3 Temmuz Pazartesi gününden itibaren sürdürebilecek.

Arefe günü bankalar açık mı? 

Kamu bankalarının 23 Haziran Cuma günü itibarıyla 9 gün boyunca çalışmalarını durduracak. Özel sektör bankalarının ise 26 Haziran'da tam gün; 27 Haziran’da ise öğlen 12.00 ya da 13.00'a kadar açık olması ve 28 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında kapalı olması bekleniyor. Bankalarda işlemi olan yurttaşlar 3 Temmuz Pazartesi günü işlemlerini sürdürebilecek.

Kurban bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı 2023 yılı için Diyanet'in paylaştığı takvime göre 5 gün sürecek. 2023 Kurban Bayramı tarihi 28 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında sürecek.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada bayram öncesinde 26-27 Haziran günlerini idari izin kapsamına aldıklarını duyurdu. Memurlar için Kurban Bayramı tatili 26 Haziran Pazartesi gününden başlayacak. 

Bayram tatili ne zaman bitiyor?

28 Haziran Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 1 Temmuz Cumartesi günü son bulacak. 3 Temmuz Pazartesi günü resmi kurumlar ve bankalar tekrar açılmış olacak.

2023 Kurban Bayramı günleri şu şekilde:

  • Kurban Bayramı Arifesi- 27 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 1. Gün - 28 Haziran Çarşamba
  • Kurban Bayramı 2.Gün- 29 Haziran Perşembe
  • Kurban Bayramı 3.Gün- 30 Haziran Cuma
  • Kurban Bayramı 4. Gün- 1 Temmuz Cumartesi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER