Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Ekim Mesajını Anıtkabir’den Verdi

Başkan Erdoğan ve devlet erkanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Ekim Mesajını Anıtkabir’den Verdi

Başkan Erdoğan Anıtkabir Özel defterine, "Bugün Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümünü, dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. 

Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun.

Bugün Cumhuriyet'in ilan edilişinin 95. yıldönümü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi törenlerle kutlanıyor. İlk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

Başkan Erdoğan, başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.

Başkan Erdoğan'a TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kabine üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener eşlik etti.

Heyet Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. Başkan Erdoğan'ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasından sonra  saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

YENİ HAVALİMANI VURGUSU

Başkan Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli kulesine geçti. 

Başkan Erdoğan Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

Aziz Atatürk. Cumhuriyetimizin ilanının 95'inci yıldönümünde, Türk milletini temsilen büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurundayız. Bu vesileyle siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. 

Bugün Cumhuriyetimizin 95'inci yıldönümünü dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının, 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun.

Törenin bitiminde Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.

TWITTER'DAN 29 EKİM MESAJI

Başkan Erdoğan Twitter hesabından paylaştığı 29 Ekim mesajında ise şu ifadeleri kullandı:

Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum.

İLKLERİN 29 EKİM'i

Cumhuriyet'in 95. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Dün siyasiler tarafından yayınlanan "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" mesajları ile başlayan 29 Ekim coşkusu bugün de resmi törenler ve kutlamalarla devam edecek. Bu sene kutlamalar bazı ilklere de sahne olacak. 

İLK ADRES ANITKABİR RESEPSİYON İSTANBUL'DA

Bu seneki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilklere sahne olacak. Başkan Erdoğan, bugün açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nda Cumhuriyet Resepsiyonu verecek.

Başkan Erdoğan'ın Ankara'daki ikinci programı Beştepe'de olacak. Anıtkabir'den sonra Cumhurbaşkanlığı'na geçecek olan Erdoğan, devlet protokolünün tebriklerini kabul edecek.

50'DEN FAZLA DEVLET BAŞKANI KATILACAK

Başkan Erdoğan, ilk defa Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nu Ankara dışında verecek. Cumhurbaşkanı'nın, bugün açılacak Üçüncü Havalimanı'nda vereceği Cumhuriyet Resepsiyonu'na 50'den fazla ülkeden devlet ve hükümet başkanı katılacak.

CHP VE MHP RESEPSİYONA KATILMAYACAK

Resepsiyona Meclis'te temsil edilen CHP, MHP, İYİ Parti'den katılım olmayacak. Resepsiyon Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başlayacak. Açılış ve resepsiyon; siyaset, sanat, iş ve spor dünyasından yüzlerce davetliyi bir araya getirecek. Şehit yakınları ve gazilerin de davetli olduğu resepsiyona, örnek davranışlara imza atan vatandaşlar da katılacak.

İLK KEZ 29 EKİM COŞKUSU TARİHİ BİR PROJE İLE KUTLANACAK

Bugün yapılacak olan ve dünyanın en büyüklerinden olan Yeni Havalimanı açılışı ile ilk defa 29 Ekim kutlamaları dev bir proje ile taçlanarak tarihe geçen bir anlam kazanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER