Türk Devi Müjdeyi Verdi: 25 Bin TL Maaş Verecek

29 Ekim'de ilk etabın açılışın yapılacağı İstanbul Yeni Havalimanı'na geçiş için hazırlık yapan Türk Hava Yolları uçak kapasitesini daha çok arttırmanın yanı sıra pilot sayısı da artacak. Bin pilot alımı yapmayı hedefleyen THY pilotlara başlangıç maaşı olarak 25 bin TL veriyor.

Türk Devi Müjdeyi Verdi: 25 Bin TL Maaş Verecek

Pilot istihdamı hakkında basın mensuplarına bilgi veren Türk Hava Yolları THY Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, yeni uçaklara yönelik pilot 
istihdamını artırmak için çalıştıklarını, yurt içi ve dışına pilot adaylarını eğitimlere gönderdiklerini söyledi.

25 BİN TL MAAŞ

Çay, pilot olmanın bilindiği kadar zor olmadığını söyleyerek, pilotların yaklaşık olarak 25 bin lira maaşla işe başladıklarını açıkladı.

HAK KAZANAN 2 YIL EĞİTİM ALIYOR

THY'de pilot olmaya hak kazanan adayların 2 yıllık eğitime gönderildiğini dile getiren Çay, "Eğitim sürecinde bu arkadaşlarımızın konaklaması, ihtiyaçlarının yanı sıra cüzi bir miktar da olsa maddi olarak destekliyoruz. 

İki yıllık eğitim neticesinde arkadaşlar, filomuzda pilot olarak uçabiliyor. Eğitimlerde yer dersleri var. Simülatör eğitimleri var. Ondan sonra tek motorlu uçaklarla bir eğitimleri var. En sonunda bizim jet motorları dediğimiz uçaklarla da eğitimleri devam ediyor.

BİN PİLOT ALINACAK

Abdulkerim Çay, ihtiyaçları kapsamında yaklaşık bin pilot alacaklarını, bunun için öncelikle adaylara kendi uçuş okullarında eğitim verilecek.

Yurt içinde uçuş okullarıyla da anlaşmaları olduğunu söyleyen Çay, dünyanın farklı yerlerine pilot adaylarını eğitim için gönderdiklerini bildirdi.

Pilot lisansı olan lise mezunu kişileri pilot olarak çalıştırabildiklerini dile getiren Çay, "Kendimize yetiştirmek için başvuracak arkadaşların en az iki yıllık üniversite mezunu olmaları gerekiyor. 

Pilot alımında hedefimiz belli. Aslında biz hedefimizi kendi planlamamıza göre yapıyoruz. Hem dar hem geniş gövdede yeni uçak siparişleri var. 

Malumunuz olduğu üzere yeni havalimanına da geçeceğiz. Yeni havalimanına geçtiğimizde büyüme oranı ve kapasitede artışları yaşanacak. Bu sebeple ihtiyacımızı karşılamak üzere bin pilot şu anki hedefimiz.

80 BİNE KADAR ÇIKIYOR

Çay, başvurulanların zaman zaman yaklaşık 80 bine çıktığını, bunlardan şartlara uygun olmayanların elendiğini dile getirdi.

Pilotların eğitimi ciddi şekilde yapıldığını dile getiren Çay, "Bu işe gerçekten gönül vermiş bir insan, bir şekilde çabaladığında süreçleri geçebiliyor. Buna yönelik birçok örneğimiz var.

Kaynak : Yeni Şafak

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 20:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER