Emekli memurlardan seyyanen zam talebi: Mevcut aylıklar hayatı idame ettirecek seviyede değil

Memur maaşına ek olarak yapılan seyyanen zamla beraber 12 bin 055 TL daha ilave edilecek ancak emekliler bu zamdan faydalanamayacak. Emekli aylıklarının hayatı idame ettirecek seviyede olmadığını belirten Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, kamu görevlilerine yapılan seyyanen ödemenin emeklilere de yansıtılması çağrısında bulundu.

Emekli memurlardan seyyanen zam talebi: Mevcut aylıklar hayatı idame ettirecek seviyede değil

Emeklilerin mevcut aylıklarla hayatını idame ettirecek seviyede olmadığını belirten Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, seyyanen zam çağrısında bulundu.

"Emekli olabiliriz ama sesimizi meydanlarda yükseltmek için hala genciz" ifadesini kullanan Küçükkösen, "Emeklileri, yaşlı olarak gören bakış açısına karşı, tecrübeli, kararlı ve hürmet görmeyi hak eden gerçeğini yansıtmak için buradayız." dedi.

'KAMU EMEKLİSİNİ DE KAPSAYAN BİR HAK'

Kamu görevlisi gibi emeklisinin de personel sisteminin bir parçası olduğuna dikkati çeken Küçükkösen, kadronun sadece kamu çalışanına verilmiş bir hak ve menfaat değil, aynı zamanda kamu emeklisini de kapsayacak bir hak olduğuna dikkati çekti.

Emekli oldukları kadronun, haklarını sadece çalışırken ya da emekli olurken değil, emeklilik sürecinin tamamında etkilediğini belirten Küçükkösen, kamu görevlisinin görev aylığı ve emekli aylığı arasında orantısız, adaletsiz, hakkaniyetsiz bir farklılık olduğunu ifade etti.

'KAMU İŞVERENİNDEN EN DOĞAL BEKLENTİMİZ'

Küçükkösen, emekliliğin, yıllarca verilen emeğin, sunulan katkının, dökülen alın terinin, eksiksiz yatırılan vergilerin sonucunda elde edilmiş bir hak olduğuna dikkati çekerek, "Hayatımızın geri kalan kısmını insan onuruna yakışır bir maaş elde ederek, geçim kaygısı düşünmeden, huzurlu bir şekilde yaşamak kamu işvereninden en doğal beklentimizdir." dedi.

Küçükösen, beklentilerinin kamu görevlilerine yapılan seyyanen ödemenin emeklilere de yansıtılması, çalışan-emekli arasındaki uçurumun azaltılması, eksikliklerin gidermesi, seslerinin duyulması olduğunu belirtti.

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER