Kritik oylama dünya medyasında: 20 yıllık iktidarı sonlandıracak seçim

Sabah 08.00’de başlayan oylama tüm hızıyla sürerken, dünya medyası odağını Türkiye’ye çevirdi. Birçok yabancı basın kuruluşu oylamanın başlamasıyla birlikte sandıkların açılmasına ve seçim sürecine ilişkin haberler yayınladı.

Kritik oylama dünya medyasında: 20 yıllık iktidarı sonlandıracak seçim

60 milyon 721 bin vatandaşın oy kullanacağı cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için seçmenler saat 08.00’de sandık başına giderken, dünya basını da oylama sürecini yakından takip diyor.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, oylama haberini "Türkiye, Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarını sona erdirebilecek çok önemli bir seçim için sandık başında" başlığıyla verdi.

Bugünkü seçimlerin Türkiye'nin 100 yıllık tarihindeki en önemli seçimlerden biri olduğu belirtilen haberde "Oylama sadece 85 milyonluk NATO üyesi Türkiye'yi kimin yöneteceğine değil, aynı zamanda nasıl yönetileceğine, derin bir hayat pahalılığı krizinin ortasında ekonomisinin nereye gideceğine ve öngörülemez dönüşler yapan dış politikasının şekline de karar verecek" şeklinde kaydedildi.

‘SAVUNMASIZ ERDOĞAN’

ABD merkezli Washington Post gazetesi, "Seçmenler sandık başına giderken Erdoğan'ın kaderi dengede" başlıklı bir haber yayınladı. Gazetenin haberinde, "Türkiye’deki seçmenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile muhalefet partilerinden oluşan geniş bir koalisyonu kendi tarafına çeken ve Erdoğan'ı yenilgiye karşı her zamankinden daha savunmasız bırakan rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya getiren kritik bir seçim için sandık başına gitti" ifadeleri kullanıldı.

Oksijen’in haberine göre, İngiltere devletine ait BBC, "Türkiye Erdoğan'lı ya da Erdoğan'sız geleceğine karar veriyor" başlıklı haberiyle oylamayı okuyucularına bildirdi.

‘YATIRIMCILAR SEÇİM SONUCUNU BEKLİYOR’

ABD merkezli Bloomberg, "Türkiye'de Son Durum: Erdoğan'ın Geleceği Keskin Bölünmüş Oylamada Tehlikede" başlıklı haberinde 60 milyon seçmenin son bir neslin en önemli seçimlerinde oy kullanacağı belirtildi. Bloomberg'in haberinde dünyadaki büyük yatırımcıların da Türkiye'ye yatırım yapıp yapmamak için seçim sonuçlarını beklediği kaydedildi.

Katar merkezli medya devi Al Jazeera, "Türkiye önemli bir seçim için sandık başında, Erdoğan en zorlu sınavıyla karşı karşıya" başlıklı haberinde, "Eski devlet memurunun liderliğindeki muhalefet uzun süredir görevde olan lideri görevden almak istiyor" diye kaydedildi.

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER