BÜRO MEMUR SEN METEOROLOJİ ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI DİNLEDİ

Büro Memur-Sen, Meteoroloji çalışanlarının sorunlarına ve çözüm önerilerine yönelik çalıştay düzenledi. Çalıştayda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Geçtiğimiz yıl genel yetkiyi aldık. Bu yıl yetkimizi tazeledik. Şimdi sıra toplu sözleşmede. Genel yetkili sendika olarak oturatcağımız masadan kazanımlarla kalkacağız” dedi.

BÜRO MEMUR SEN METEOROLOJİ ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI DİNLEDİ

Büro Memur-Sen, Meteoroloji çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini TEDAŞ Misafirhanesi toplantı salonunda düzenlediği çalıştayda masaya yatırdı. Çalıştaya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Sipahi ve Sait İnan, Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topcuoğlu ile meteoroloji bölge müdürlüklerinde görev yapan çalışanlar katıldı. Meteoroloji çalışanlarının sorunlarının tartışıldığı çalıştayın sonunda komisyonlar tarafından sorunların çözüm önerilerine yönelik rapor hazırlandı. Rapor, Büro Memur-Sen genel merkezi tarafından başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş olmak üzere ilgili makamlara iletilere k sorunların çözülmesi istenecek.

Çalıştayda konuşan Genel Başkan Yusuf Yazgan, her zaman kamu çalışanlarının hizmetinde olduklarını ifade ederek çalışanların haklarını almak için mücade verdiklerini belirtti. Kuruldukları günden itibaren etkili sendikacılık yaparak birçok kazanıma imza attıklarını kaydeden Yusuf Yazgan, bu kazanımlar ve Büro Memur-Sen teşkilatının özverili çalışmaları sayesinde sürekli üye sayılarını arttırdıklarına dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl genel yetkili sendika olduklarını hatırlatan Yazgan, “Son 3 yılda yaklaşık yüzde 200 büyüyerek sendikal tarihte elde edilemeyecek bir başarıya imza attık. Geçtiğimiz yıl genel yetkili sendika olduk. Bu yıl yetkimizi tazeledik. Şimdi sıra toplu sözleşmede masasına oturmada. Bu yıl ilk defa genel yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturacağız. Masadan kazanımlarla kalkacağız. Çankü toplu sözleşme masasına hazırlık olarak hizmet kolumuzdaki taşra teşkilatı bulunun tüm kurumların çalıştaylarını yaptık. Meteoroloji çalıştayı da bunlardan birisi. AR-GE Komisyonumuz tarafından değerlendirilen sorunları toplu sözleşme masasına taşıyacığız. Etkili ve yetkili sendikacılığımız sayesinde kamu çalışanlarının bir çok sorununu toplu sözleşme masasında çözeceğiz ve yeni haklar elde edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER