ÇOĞULCU BİR DEMOKRASİYLE BU SINAVDAN ÇIKARIZ

Gezi Parkı eylemlerine destek törenlerine dönüşen üniversitelerdeki mezuniyet törenlerine ODTÜ de dahil oldu. ODTÜ 2013 mezuniyet törenine Gezi Parkı eylemleri ve Lice'de yaşananlar damgasını vurdu

ÇOĞULCU BİR DEMOKRASİYLE BU SINAVDAN ÇIKARIZ
ODTÜ ’de 3 bin öğrencinin mezuniyeti için düzenlenen tören ODTÜ Stadyumu’ndaki öğrencilerin geçişiyle başladı. Bazı öğrencilerin kortej yürüyüşü sırasında Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için gaz maskeleri taktı, pankartlar taşıdı. Mezunlar, Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve Lice’de yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ı da unutmadı. Yaşamlarını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan öğrenciler stadyumda karanfillerini fotoğrafların üzerine bıraktı.
 
Törende öğrenciler tarafından taşınan ve tebessüme de yol açan pankartlardan bazıları şöyle:
 
“Her yer Lice her yer Taksim; Velev ki marjinalim bundan size ne?!; Herkese bizden su TOMA ’ya yok; Yeraltında zor tuttuğumuz %50 petrol var; Polis format at onurlu yaşa; Bu gazla mezun olduk; Kaç yıllık elektronikçiyiz böyle direnç görmedik; Yüzde 50’yi zor mezun ediyoruz; İrademiz çelikten kim korkar çevikten!; Ankara’nın gurur duyduğu tek polis Behzat Ç.; Helikopteri biber gazı atın diye mi yapıyoz la; Biz sana biber kullanma demedik salça olarak yine kullan” ODTÜ öğretim elemanları ise ‘ODTÜ Ayakta’ pankartı arkasında yürüyerek öğrencilerine destek verdi.
 
“ÇOĞULCU BİR DEMOKRASİYLE BU SINAVDAN ÇIKARIZ”
 
Törende konuşan ODTÜ Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar, Taksim Gezi Parkı odaklı olaylara da değinerek, “Toplum olarak bu sınavdan başarıyla çıkmak, evrensel anlamda insan hakları ve temel özgürlüklerin güvence altına alındığı, gerçekten çoğulcu bir demokratik ülke, toplum barışının koşuludur. Ülkemizde özlenen demokrasi düzeyine erişilmesi ancak toplumumuzda insan haklarının, bireysel özgürlüklerin gerçekten içselleştirilmesi ve evrensel hukuk kurullarının ödünsüz olarak benimsenmesiyle mümkün olabilir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER