4/C'LİLER BAKAN ÇELİK İLE GÖRÜŞTÜ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin değişik illerinde farklı hizmet kollarında 4-C'li olarak çalışanlarla görüştü. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 4-C'lilerin yaşadıkları sıkıntıları Bakan Çelik'e ilettiğini belirterek, 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme masasında mevcut sorunların ele alınacağına işaret etti.

4/C'LİLER BAKAN ÇELİK İLE GÖRÜŞTÜ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin değişik illerinde farklı hizmet kollarında 4-C'li olarak çalışanlarla görüştü. Kastamonu, Tokat, İstanbul, Konya, Diyarbakır, Adıyaman, Bursa, Ankara, Samsun ve İzmir'den gelen temsilciler, talep ve isteklerini Bakan Çelik'e anlattı. Görüşme sonrası açıklamada bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 23 bin 4-C'li çalışan olduğunu hatırlatarak, "21 bini özelleştirme ile dün iyi bir işi varken bugün 4-C'ye geçen arkadaşlarımız. 2 bini de ortalama 10 yıldır TÜİK'te çalışan arkadaşlarımız. Sözleşme masasına bunların sorunlarını taşımak için hazırlığımızı yaptık" dedi.

4-C'lilerin yaşadıkları sıkıntıları Bakan Çelik'e ilettiğini belirten Gündoğdu, 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme masasında mevcut sorunların ele alınacağına işaret etti. Gündoğdu, "Bizim kadro, eş yardımı, en az 400 TL seyyanen zam talebimiz var. Sosyal devletin memurlara tanıdığı haklar var. 4-C'li 20 gün izne gidebiliyor ama diğer bakanlığın iş yerinde 18, bir diğerinde ise 22 gün gidebiliyor, yani amire göre değişen bir izin değil devletin memuruna tanıdığı sosyal haklardan yararlanan bir statüyü önemsiyoruz. Bugünkü karımız, Sayın Bakan konuları doğrudan 4-C'lilerden dinleyerek vakıf oldu. Perşembe günü de resmi pazarlığı başlatacağız" ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER