BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK: MEMURLARA YEŞİL PASAPORT VERİLMESİN

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "sanayicimize yeşil pasaport verilmesi lazım.Kesinlikle memurlara yeşil pasaport verilmemesi lazım" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK: MEMURLARA YEŞİL PASAPORT VERİLMESİN
Ankara Sanayi Odası (ASO) mart ayı meclis toplantısında konuşan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin son 12-13 yılda yolsuzluk konusunda çok önemli aşama kaydettiğini belirtti. Eskiden 102 ülke arasında 65. sırada olan Türkiye'nin, şimdi 168 ülke arasında 66. sırada olduğunu ifade etti.
 
SANAYİCİLERİMİZLE AYNI FİKİRDEYİM'
 
Milliyet'te yer alan habere göre Şimşek, Türkiye'nin sorunlarından birinin öngörülebilirlik olduğunu  vurgulayarak, öngörülebilirlik olmamasının risk primini yükselttiğini, bunun da  maliyet anlamına geldiğini söyledi. Sanayicilerin yeşil pasaport taleplerine de değinen Şimşek, "Ben  sanayicimizle aynı fikirdeyim. Kesinlikle memurlara yeşil pasaport verilmemesi  lazım, sanayicimize yeşil pasaport verilmesi lazım ama aslolan da Türkiye'deki  ayyıldızlı pasaportumuzun itibarını yükseltmektir. O nedenle Avrupa Birliği ile vizenin kaldırılması sürecini yaşıyoruz. Yine desteğinize ihtiyacımız var, yeşil  pasaporta ihtiyacınız olmayacak. Nasıl bir destek? 4 Mayıs'a kadar bizim birçok reformu Meclis'ten geçirmemiz lazım. Lütfen siz de arayın muhalefet partilerini,  bize destek olsunlar. Bakın Avrupa Birliği işte." ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER