TBMM MEMUR ALIMINA BAŞVURAN ADAYLARA ŞOK

Türkiye Büyük Millet Meclisi memur alımına başvuru yapan memur adaylardan tarih bölümü mezunlarının başvuruları kabul edilmeyecek.

TBMM MEMUR ALIMINA BAŞVURAN ADAYLARA ŞOK

Bilindiği üzere 16 Mart 2015 tarihinde yayınlanan ilana göre TBMM, farklı mezuniyet türlerinden ve bölümlerden 69 pozisyon için memur alımı için ilan yayınladı. Başvurular da 23 Mart – 3 Nisan 2015 tarihlerinde alındı.

Yayınlanan ilana göre 1002 kodlu arşivci kadrosu için bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik bölümü ve tarih bölümü mezunlarının Osmanlıca dersini gördüklerini belgelemeleri durumunda başvuru yapabilecekleri belirtilmişti. Ancak başvurular alınmaya devam ederken 30 Nisan 2015 tarihinde TBMM insan kaynaklarınca yayınlanan duyuruya göre Arşivci unvanı için tarih bölümü mezunlarının başvurularının alınmayacağını şu ana kadar yapılan başvuruların da işleme konulmayacağı yönünde duyuru yaptı.

Bu nedenle “Arşivci” unvanı için doğrudan ve postayla başvuru yapan “tarih bölümü” mezunlarının durumlarına uygun bir başka unvan için en kısa zamanda başvuru formunda beyan ettikleri e-posta adreslerinden [email protected] e-posta adresine yeni başvuru formalarını göndererek başvurularını yenilemeleri gerekmektedir.

Bu açıklama sadece TBMM’nin sitesinde yayınlanmış adaylardan başvuru esnasında hem telefon numarası hem de e-mail adresi alan kurum bu durumda mağduriyet yaşayan tarih bölümü mezunlarını bilgilendirmemiştir.

Aynı zamanda insan kaynaklarının böyle bir hata yapması ve bu hatada sorumluluk almaması adayları çok üzmüştür. TBMM’nin başvurusu alınan Tarih bölümü mezunu adayların mağduriyetlerini gidermek için ne gibi çalışmalar yapacağı merak konusu…

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER