YARGIDAN MEB'E KÖTÜ HABER

Milli Eğitim Bakanlığı görevden aldığı il milli eğitim müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleriyle ilgili sıkıntılı bir sürece doğru ilerliyor.

YARGIDAN MEB'E KÖTÜ HABER

Görevden alınmanın yanı sıra haksız yere maddi kısıtlamaya da tabi tutulan yöneticilerden bir kısmı olayı mahkemeye taşıdı.Mahkemelerin davaları usulden kabul etmeleri ve MEB'den konuyla ilgili savunma istemeye başlamaları merkez teşkilatında panik havası oluşturdu.

Edindiğimiz bilgilere göre MEB, görevden alınan yöneticilerle ilgili olarak Maliye Bakanlığından görüş yazısı istemiş. MB de görevden alınan yöneticilerin eski görevlerindeki mali haklarının devamının mümkün olacağı yönünde yazı yazmış. Bu durumda MEB en azından eski yöneticileri göreve iade etmemek adına mali hakların iadesine çoktan razı!

Bu aşamadan sonra MEB'in başı ağrımaya devam da edecek. Görevden alınan yöneticiler boş durarak aynı mali hakları alırken yeni yöneticilere de bu mali hakların verilmesi bir kamu zararı oluşturuyor. Bazı sendikaların bu konu hakkında suç duyurusunda bulunacağını da hesaba katarsanız MEB yöneticilerini karanlık günlerin beklediğini ifade etmek zor olmaz.

Diğer taraftan bir kesin bilgiyi de sizlerle paylaşalım. Şu ana kadar görevlendirme yapmamış illerle ilgili olarak 18/06/2014 Çarşamba günü yeni isimler belli olacak. Yaklaşık olarak 23/06/2014 Pazartesi günü yeni yöneticiler görevlerinde olacaklar.

MEB, okul yöneticileri puanlamasında EBS'li ilçe müdürlerinin puanlama yapması için ne gerekiyorsa yapmak için canla başla mücadele veriyor.

Burada şunu da ifade etmek lazım ki okul yöneticilerinin görevden alınmasıyla ilgili yürütmenin durdurulması reddedildi ama esastan görüşme devam ediyor. Bakanlıktaki genel kanaate göre hem taşra yöneticilerinin görevden alınması, hem dershanelerin kapatılması hem de okul yöneticilerinin görevden alınması AYM'den dönecek! Siz o zaman görün kıyameti!

Kaynak: Oğuz AVŞAROĞLU personelmeb.net

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER