Büyükçekmece'de Okul Müdürü Darp Edildi

İstanbul Büyükçekmece'de okul müdürü ile veli arasında yaşanan darp olayının ardından öğretmen gözaltına alındı. Hürriyetçi Eğitim Sen gözaltıya tepki gösterdi.

Büyükçekmece'de Okul Müdürü Darp Edildi

İstanbul Büyükçekmece'de okul müdürü ile veli arasında yaşanan darp olayında veli ve okul müdürü yaralandı, 4 öğrenciyi darp ettiği öne sürülen okul müdürü gözaltına alındı.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre olay, 13.00 sıralarında Mimarsinan Mahallesi'nde bulunan Batıköy Memurdan Armağan İlkokulu ve Ortaokulu'nda yaşandı. Okul müdürü Erdinç Gökçe'nin deprem tatbikatı sırasında kendi aralarında konuşan 4 öğrenciyi darbettiği öne sürüldü. Okula gelen velilerden Hakan Utanç ile okul müdürü arasında bir tartışma çıktı. Büyüyerek kavgaya dönüşen olayda Utanç, gözünden ve parmaklarından yaralandı. Okul müdürü Erdinç Gökçe ise kafasından yaralandı.

Öğrenciler ve velilerinin okul müdürü Gökçe'den şikayetçi olması üzerine okul müdürü gözaltına alındı. Öte yandan Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu ise X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada okul müdürünün, velinin saldırısına uğradığını ve haksız şekilde gözaltına alındığını öne sürdü.

Kuruoğlu yaşananlara ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, okul müdürünün öğrencileri 'uyardığını' daha sonrasında okula gelen velinin ise okul müdürü Erdinç Gökçe'nin başına cam sürahi ve porselen bardak ile vurduğunu iddia etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür'e ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a çağrı yapan Kuruoğlu, bugün (7 Mart Perşembe) saat 12.00'de Büyükçekmece Batıköy Memurdan Armağan İlk ve Ortaokulu önünde basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurdu.

DHA'ya konuşan veli Hakan Utanç, "Kendisine sadece 'Bu mevzu doğru mu' diye sordum. 'Olsa ne olur' dedi. Ondan sonra da aramızda kavga çıktı" ifadelerini kullanırken öğretmenlerin de lincine uğradığını iddia etti.

Darbedildiği öne sürülen öğrencilerden diğerinin annesi İpek Üsta ise, "Çocuğum beni aradı, 'Anne okul müdürü beni dövdü' dedi. Okula geldim başka çocukları da dövmüş. Durup dururken keyfine göre dövmüş. Hastanede dedi ki, 'Sizin veremediğiniz eğitimi, çocuklarınıza ben veriyorum. Döverek'. Dövmekle eğitimden bahsediyor bize. Onu da dövmüşler sanırım" diye konuştu.

evrensel.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER