Hasanpaşaoğlu: Müjde Diye Sunulanla Gerçekler Arasında Büyük Fark Var

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjde diye duyurduğu öğretmen atama sayısı ve eğitimle ilgili diğer konulardaki görüşlerini paylaştı

Hasanpaşaoğlu: Müjde Diye Sunulanla Gerçekler Arasında Büyük Fark Var

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjde diye duyurduğu öğretmen atama sayısı ve eğitimle ilgili diğer konulardaki görüşlerini paylaştı. Hasanpaşaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Sayın Cumhurbaşkanı bugün 20 bin öğretmen atamasını müjde olarak duyurdu !

O halde gelin hep birlikte tabloya bakalım;

20 bin civarında öğretmen emekli oluyor zaten her yıl.Yani müjde olarak duyurulan bu rakam ancak emeklilerin yerini doldurur.

Peki öğretmen ihtiyacı ne kadar ?

Sayıştay raporuna göre 138 bin.

Ve yaklaşık 90 bin ücretli öğretmen görev yapıyor halihazırda.İşte bamteli burası,Ücretli Öğretmenlik.Aslında buna kölelik dememiz lazım.

Neden mi ?

2021 Ocak - Temmuz dönemi için:

Haftada 25 saat ve aylık 100 saat dersi olan ücretli öğretmen 1.947,35 TL, Haftada 30 saat ve aylık 120 saat dersi olan ücretli öğretmen 2.283,16 TL maaş alacaktır.

Şimdi anladınız herhalde.Koskoca hükümetimiz 90 bin öğretmeni ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA bir ücretle çalıştırıyor.SGK primleri bile tam ödenmiyor,çalıştıkları gün üzerinden ödeniyor.Bu da başka bir ayıp tabii.

13 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda ek ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri yüzde 100 artırılacak denmesine rağmen bu söz yerine getirilmemiştir.Aynı tarihte bütün öğretmenlerin ek gösterge rakamı 3.600'e yükseltilecektir sözü de verilmiş ve bu sözde bugün itibariyle yerine getirilmemiştir.

Sözün özü 20 bin öğretmen ataması yapmak övünülecek bir şey değildir.

Lakin 90 bin öğretmeni asgari ücretin altında çalıştırmak ise utanılacak bir şeydir.

Devletimiz bu utanca son vermelidir.

Verilen sözler de tutulmalıdır."

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2021, 13:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Enver Bektaş
Enver Bektaş - 3 yıl Önce

Umarım devletimiz bu hatadan bir an önce döner ve gereğini yapar.. Zira iyi bir nesil hakkı verilen eğitimciler sayesinde yetişir.

SIRADAKİ HABER