SOĞUK HAVALARDA HASTALIKTAN KORUNMANIN YOLLARI

Kış aylarıyla birlikte nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda hızlı bir artış yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, bazı gıdaların sık tüketilerek vücudun zararlı mikroplara karşı korunabileceği uyarısı yapıyor.

SOĞUK HAVALARDA HASTALIKTAN KORUNMANIN YOLLARI
SOĞUK HAVALARDA HASTALIKTAN KORUNMANIN YOLLARI
 
Kış aylarıyla birlikte nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda hızlı bir artış yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, bazı gıdaların sık tüketilerek vücudun zararlı mikroplara karşı korunabileceği uyarısı yapıyor.
 
İLİK, ÇORBA YAPILARAK TÜKETİLMELİ
 
Özellikle kurban bayramında kesilen hayvanların kemiklerinin çöpe atılmamasını ifade eden Bitki Bilimleri Derneği Başkanı Herbalist Recep Dağıstanlı, "Kış aylarında Karahindiba, Sinirli yaprak, Çekirdekli Siyah Üzüm, Çam Sakızı ve yoğurt suyunun yanı sıra Kemik suyu çorbasını sık sık tüketerek soğuğa karşı vücudumuzu daha dirençli hale getirebiliriz. Bu gıdalar hem vücudu temizler hem de hastalıklara karşı doğal bir kalkan görevi görür. Kesilen kurbanların arka bacaklarının üst tarafı yani kalça altı kemikte yer alan ilik, çorba yapılarak tüketilmeli. Yapılan araştırmalara göre bu besinlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi uzun ve sağlıklı bir ömür sürmenin de formülüdür" ifadelerini kullandı.
 
BAZI BİTKİLERLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLENDİRİLEBİLİR
 
Yaklaşık 26 yıldır bitkilerin insan sağlığı üzerine etkilerini araştırdıklarını ifade eden Bitki Bilimleri Derneği Başkanı Herbalist Recep Dağıstanlı, kış aylarını hastalanmadan geçirmek için yemeklerde bazı bitkilerin kullanılarak bağışıklık sistemine katkı sağlandığını belirtti. Kurban etlerinden arta kalan kemiklerin hemen çöpe atıldığını ifade eden Dağıstanlı, "Kemik iliği vücuttaki bağışıklık sitemine yön veren Lökasit, Trombosit ve Eritrosit denilen hücrelerin üretimine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle kemiklerden yapılan çorbaya karahindiba ve Sinirli yaprak denilen bitkiler katıldığında hem vücudu mikroplara karşı korur hem de güçlü bir antioksidan etkisi sağlar. Kemiğin içindeki ilik hem soğuk algınlığına karşı korur, hem de vücudun çabuk toparlanmasını sağlar. Kelle paça çorbasını kış aylarında bol yiyin" diye konuştu.
 
7 ANA BESİN
 
Üniversitelerle işbirliği halinde bitkileri incelediklerini İfade eden Dağıstanlı, "Türkiye'nin farklı bölgelerinden bitkileri toplayıp inceliyoruz. Bitkisel drog yöntemi ile hastalıklara karşı faydalarını inceliyoruz. Bitkilerin sadece özlerini kullanarak kimyasaldan arındırılmış, sadece doğada var olan bitkileri kullanarak çözüm arıyoruz. Yaptığımız araştırmalarda 7 ana besinin insan büyük faydası olduğunu gördük. Bunlardan karahindiba karaciğeri temizler, vücuttan toksinleri atar. Boşaltım sistemini temizler. Bir botoks yöntemidir. Sinirli yaprak, iltihapları kurutur.

Mide ve bağırsaklardaki tüm mikropları öldürür. Akciğerleri temizler. Çam sakızı, Kemik iliği, yoğurt suyu, acve hurması ve siyah çekirdekli üzüm vücut direncini yükselterek savunma sistemini güçlendirir. İnsanlara doğru ve doğal beslenmeyi öğretebilirsek işte o zaman uzun ömre ulaşabiliriz" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER