Eğitim Sendikalarını Anayasa Mahkemesi eşitledi

Hürriyetçi Eğitim Sen Burdur il Temsilcisi Hasan Çamlı, yaptığı açıklamada; "Kamu-Sen ve Memur-Sen'in %2 dayatma sonucu açılan davada Anaya Mahkemesi tüm memur sendikalarının ücretini 190 TL'de eşitledi."

Eğitim Sendikalarını Anayasa Mahkemesi eşitledi

Hürriyetçi Eğitim Sen Burdur il Temsilcisi Hasan Çamlı, açıklamasında; "Kamu-Sen ve Memur-Sen'in %2 dayatma sonucu açılan davada Anaya Mahkemesi tüm memur sendikalarının ücretini 190 TL'de eşitledi. Memurun hakkını savunmayan sarı sendikalar Kamu-Sen ve Memur-Sen kendi memur üyelerinin aylık 385 lira eksi almalarına %2 dayatması nedeniyle sebep oldular" dedi. 

Hürriyetçi Eğitim Sen Burdur il Temsilcisi Çamlı, "Her bir üyesinin hakkını savunana, savunmaya devam edecek olan Hürriyetçi Eğitim Sen'e davet etti.

Eğitim Sendikalarını Anayasa Mahkemesi eşitledi

- Güçlü Sendikacılık, Kamu Çalışanlarının Gerçek Problemleri Üzerine Yapılır

- Memur Sen ve Kamu Sen, yüzde 2 barajını savunurken, güçlü sendikacılık ifadesine sarılmışlar.

- Memur Sen'in (!) 1 milyon 35 bin 278 üyesi, Kamu Sen'in (!) 552 bin 948 üyesi var.

- Memur Sen, bu üye sayısı ile yetkili sendika, ancak 1.035.278 üyenin gücünü, ne alanlara ne de Toplu Sözleşme masasına yansıdığını gören varsa, beri gelsin.

- Kamu Sen'e gelince; 552.948 üyeye rağmen, (geçmiş dönem hariç) meydanlara çıkmaktan korkan, söz söylerken dahi, endişe duyan, ürkek bir sendika görüntüsü içinde, maalesef. İkinci Memur Sen olmaya namzet, desek yeridir.

Hür-Sen olarak, sadece üyelerimiz için değil, tüm kamu çalışanları adına soruyoruz. Gücünüzü, memur, emekli vb konularda göstermeniz için daha kaç üyeye ihtiyacınız var?

Asıl problem, içjnde bulundukları çetrefilli ruh halidir. Tepelerinde, alıcı kuş misali duran, ağa babalarının korkusu ile hareket kabiliyetlerini kaybetmiş oldukları gerçeğidir. Emin olun, bu korkudan kurtulabilmeleri mümkün değildir. Bunlarla birlikte, üyeleri olsun, olmasın tüm kamu çalışanları kaybetmektedir.

Daha önceki açıklamamda, şimdi bunlar dava açan CHP'yi, Anayasa Mahkemesini ve bizleri suçlayacaklar, demiştim. Aynen, öyle de oldu. 

%2 baraj kanunu düzenlemesi TBMM'de görüşülürken, tüm uyarılar yapıldı. Düzenlemenin Anayasaya ve Sendika Kanununa aykırı olduğu, söylendi. Yapmayın, etmeyin, denildi ancak tüm uyarılara kulak tıkadılar ve geldiğimiz noktada tüm sendikalı memurları aylık 348 TL maddi kayıpla, karşı karşıya bıraktılar.

Hür-Sen olarak itirazımız, ülkemizde, ikinci sınıf bir sendika üyesi profili oluşturma isteğinedir. Bu sendikaların üyesi olanlar, ayda 538 TL toplu sözleşme ikramiyesi alırken, bizim üyemize 190 TL ödenmesini, zul saydık, haksızlık, hatta kul hakkı olarak gördük ve itiraz ederek, her sendikalı memura, eşit davranılması gerektiğini savunduk. 

Şimdi, yüzleri bile kızarmadan figan ediyorlar, sağa sola saldırıyorlar. Kendi üyeleri dahil, tüm sendikalı memurları aylık 348 TL zarara sokan Memur Sen ve Kamu Sen, önce üyelerine, sonra tüm kamu çalışanlarına hesap vermeli, memurlar da hesap sormalıdır.

Hür-Sen olarak, talebimiz, 4688 Sayılı Sendika Kanununda da belirtildiği üzere, tüm sendikalı memurlara, Toplu Sözleşmede tespit edilen aylık 538 TL'nin, eşit oranda Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak ödenmesidir.

Bu sendikalar, Cumhur İttifakını da yanıltarak, Anayasa ve mevzuatımıza aykırı düzenleme yaptırmışlardır. Cumhur Îttifakı, şimdi hatasını telafi ederek, bunların gazına gelmeden, yeni garabet düzenlemelere alet olmadan, hızla bir kanuni düzenleme yapmalı ve 348 TL kaybımızı telafi etmelidir.

Yapılacak düzenlemede, %2 barajı sebebiyle, eksik ödeme yapılan sendika üyelerinin mağduriyeti de, geriye dönük olarak giderilmelidir.

Hür-Sen olarak, eşit ve adil olmayan her türlü uygulamanın, hakkı hukuku tanımayan gözü aç, ahlaki değerleri ayaklar altına alan, yaptıkları hatalardan yüzleri asla kızarmayan, sözde sendika gerçekte gaspçıların, bundan sonra da yakın takipçisiyiz.

burdurgazetesi.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER