GENEL BAŞKAN KONCUK, ORHAN ERDEM İLE MEB YASA TASARISINI GÖRÜŞTÜ.

GENEL BAŞKAN KONCUK, ORHAN ERDEM İLE MEB YASA TASARISINI GÖRÜŞTÜ.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem ile görüştü. Görüşmeye Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel  Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan ve Ankara 2 No’lu Şube Başkanı İzzet Fakılı da katıldı.
Görüşmede MEB Yasa Tasarısı gündeme geldi. Genel Başkan İsmail Koncuk, yasa tasarısının endişe verici olduğunu, pek çok yönüyle yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Tasarı yasalaştığında okul yöneticilerinden 4 yılını dolduranların görevlerinin sona ereceğini, bundan zaman içerisinde 110 bin okul yöneticisinin etkileneceğini kaydeden Koncuk, Hükümete ve MEB’e karşı büyük bir infial oluştuğunu söyledi.
Koncuk, aday öğretmenlerin stajyerliğinin kaldırılması konusundaki düzenlemenin de kabul edilemez olduğunu ifade ederek, bunun uygulanması halinde istismar edileceğini, tasarının bu yönüyle de yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirti.
Genel Başkan İsmail Koncuk, 6 yılını dolduran dershane öğretmenlerinin KPSS’ye girmeden sözlü sınavla MEB’e kadrolu öğretmen olarak atanmasının, atama bekleyen 300 bin öğretmenin ve ailelerinin tepkisine yol açacağını bildirdi.
Teftiş sisteminin alt üst olacağını, kazanılmış hakların göz ardı edileceğini de sözlerine ekleyen Koncuk, “Yapılacak bu düzenleme hem Bakanlık müfettişlerini hem de ilköğretim müfettişlerini rahatsız edecektir. Bu düzenleme yanlıştır” dedi. Koncuk Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatının iki yılda bir değiştirilmesinin de doğru olmadığını kaydederek, tasarının birçok yönüyle yeniden düzenlenmesinin gerekliliğini ifade etti.
Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de tasarının daha birçok aşamadan geçeceğini, ilgili komisyonlarda birçok değişiklik yapılabileceğini, Türk Eğitim-Sen’in görüşlerinin de mutlaka dikkate alınacağını bildirerek; endişe duyulmaması gerektiğini, Genel Başkan İsmail Koncuk’un ifade ettiği endişelerin düzeltilebileceğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER