Hürriyetçi Eğitim Sen'den Deprem Bölgesi İçin YKS ve LGS Başvurusu

Hürriyetçi Eğitim Sen, Deprem bölgesindeki öğrencilere YKS ve LGS'de ek kontenjan hakkı tanınması için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

Hürriyetçi Eğitim Sen'den Deprem Bölgesi İçin YKS ve LGS Başvurusu

Hürriyetçi Eğitim Sen bir açıklama yaparak Deprem bölgesindeki öğrencilere YKS ve LGS'de ek kontenjan hakkı tanınması için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını duyurdu. Sendika, bakanlığa şu dilekçeyi verdiklerini ilan etti: 

Deprem bölgesindeki öğrencilerimize YKS ve LGS'de ek kontenjan hakkı tanınması için Milli Eğitim Bakanlığına başvurumuzu yaptık. İlgili yazımız:
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA; 

6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, ülkemizin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçmiş, 11 ilimizi sosyal ,ekonomik ve eğitim noktasında olumsuz yönde etkilemiştir.

Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu 10 Mayıs 2023 tarihinde 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) Olağanüstü Hal Kapsamındaki İller ile Sivas’ın Gürün ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle ikamet eden adaylar içini deprem bölgesinde bulunan devlet üniversitelerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programların genel kontenjanı dışında ilave yüzde 25 kontenjan ayrılmasını kararlaştırılmıştır. Bu karar bölgede eğitim gören öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. 2024 yılında yapılacak olan YKS ve LGS sınavları için bölgeden benzer talepler gelmektedir. Bölgede ikamet eden adaylar için merkezi yerleştirme ile öğrenci alan devlet üniversiteleri ve  LGS sınav puanı ile öğrenci alan nitelikli liseler için genel kontenjanın dışında ilave yüzde 25 kontenjan ayrılmasını talep ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER