Kuruoğlu'dan Tekin'e Öğretmen İkazı 

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e öğretmen istihdamı konusunda tepki gösterdi. 

Kuruoğlu'dan Tekin'e Öğretmen İkazı 

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e öğretmen istihdamı konusunda tepki gösterdi. Kuruoğlu, "Bütçe TBMM'de kabul edildi, ancak ne öğretmen ataması ne de genç işsizliğin istihdamı için bir cümle duymadık. Ülkemizde 70 bin ücretli öğretmen ile eğitim-öğretim yapılıyor, görev verilenler içinde ön lisans mezunları da var, öğretmen norm açığı 100 bin civarında. Sn. Yusuf Tekin
 o halde, kutupları yeniden keşfetmeye mi çalışıyorsunuz? Bir an önce 2024 öğretmen atama sayısını, beklentilere ve norm açığımıza göre açıklayınız. Yoksa, üç kuruşa çalıştırdığınız, bir sömürü haline getirilen, gerçekte, tam bir çıkmaz haline getirilmiş, ücretli öğretmenlik sisteminin devamından yana mısınız? Hürriyetçi Eğitim Sen olarak inancımız, eğitim-öğretimin, sadece kadrolu öğretmen eliyle yapılması, bunun dışındaki, öğretmen istihdamına son verilmesidir. Başka çıkış yoktur." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023, 22:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER