Kuruoğlu Hangi Tehlikeye Dikkat Çekti?

Hür-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, yapılan haberlerle memur emeklilerinin hedef haline getirildiğini ifade etti.

Kuruoğlu Hangi Tehlikeye Dikkat Çekti?

Hür-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bir tehlikenin altını çizdi. Sözlerine "Öyle haberler yapılıyor ki, memur emeklisi ile diğer emekliler neredeyse bir birine hasım haline mi getirilmek isteniyor diye düşünüyor, insan. Halbuki, asıl mesele, tüm emeklilerin geçinebilecekleri bir gelire sahip kılınmasıdır." diyerek başlayan Kuruoğlu ardından şöyle devam etti:  "Gerçekte, memur emeklileri, Temmuz 2023 tarihinde 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın dışında bırakılarak, açıkça aldatılmıştır. Diğer emekliler ise, asgari ücret kadar bir gelire sahip yapılmayarak yıllarca yok sayılmıştır. 7500 TL maaşın yüzde kaç artacağını tartışmak bile utanç vericidir. Burada ölçü, asgari ücret kadar bir maaştır. %37'lik artışı %49,25' çıkararak hiç bir problem çözülmeyecektir. %49,25'lik zam+enflasyon farkı ile en düşük memur emeklisi maaşı 14 bin TL seviyesinde olacaktır ki, bu rakam, zam ile bile açlık sınırı altında kalacak bir orandır. 
Halen çalışmakta olan mumurların büyük çoğunluğu ise, %15 zam ve enflasyon farkı=%49,25 lik artışla, yoksulluk sınırının altında bir maaşa mahkum edilmektedirler.
2000 bin yılından sonra emekli olan çalışanlar ise, intibak yasası çıkarılmayarak mağduriyetlerine, 23 yıldır göz yumulmuştur. Tüm bunları göz önüne aldığımızda, memur veya diğer tüm emekliler hep birlikte mağdurdur. Kamuda, her yönüyle bir büyük personel rejimine ihtiyaç vardır. Emeklilik aşamaları, maaş bağlama oranı, ek gösterge, taşeron çalışma vb tüm problemler masaya yatırılarak, köklü çözümler bulunmalı, emeklinin ne kadar maaş, ne kadar emekli ikramiyesi  alacağı hiç kimsenin vicdanına, bir kişinin, ağzından çıkacak "verdim/vermedim" sözüne bırakılmamalıdır. Kamuda, ek gösterge konusunda yaşanan, tüm tartışmaların, temel sebebi de, emekli ikramiyesi ve bir miktar artacak olan maaş skalasıdır. Bundan dolayı Hür-Sen olarak ek gösterge tablosunun tümüyle yeniden ele alınması, dünden çok daha önemli hale gelmiştir. 
Büyük ihtiyaç duyulan, tüm kamuyu kapsayan ve tüm kesimlerin mutabakatıyla yapılması gereken, personel rejimi için tüm sendikaların fikir birliği yapması şarttır. Aksi takdirde  gerek çalışanlarımızın gerekse, emeklilerimizin yaşadığı ekonomik ve sosyal problemler asla bitmeyecektir. Bir gün, hepimizin emekli olacağı gerçeğini, unutmadan, tüm çalışanlar ve emekliler, el ele haklarını gür sesle talep etmelidir. Yaşanılan tüm ekonomik ve sosyal problemlerin, bir sebebi beceriksiz, siyasi iktidarlarsa, diğer önemli sebebi ise,  SENDİKAMSI SAPSARI yapılardır. Birlikte olursak, çözülmeyecek hiç bir problem yoktur.
Hür Sen Konfederasyonu olarak, her türlü birliğe ve iş birliğine hazırız. Huzurlu çalışan, mutlu emekli güçlü Türkiye. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın!"

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2024, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER