ÖĞRETMENLER KENDİLERİNE SAYGI İÇİN YÜRÜYOR...!

Öğretmenler, kendilerine saygı için sessiz yürüyecek

ÖĞRETMENLER  KENDİLERİNE SAYGI İÇİN YÜRÜYOR...!

Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen), öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasına, rencide edilmesine ve şiddete maruz kalmasına tepki için sessiz yürüyüş düzenleyecek.

Yarın İstiklal Caddesi boyunca yapılacak sessiz yürüyüş Tünel'de başlayacak, Taksim'de sona erecek. Saat 12.00’de Tünel'de buluşacak olan öğretmenler, sessiz yürüyüşleriyle kendilerine yapılan haksızlıklara dikkat çekecek. Yürüyüşe, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da katılacak.
 
Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamada, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına karşı çıkmak için ‘sessiz’ yürüyüş düzenleneceği bildirildi. Öğretmenlerin ömrünü, kötülüklerin anası olan cehaletle mücadeleye adadığı, insanla ilgilenmek gibi ciddi ve önemli bir görevi ifa ettiği vurgulanan açıklamada, "Eğitimin temel unsuru öğretmenlerimize yapılan haksızlıkları hep birlikte haykırmak için bütün öğretmenler İstanbul İstiklal Caddesi’nde buluşuyoruz. ‘Öğretmenlik kutsal meslektir, peygamberlik mesleğidir, fedakarlık işidir’ söyleminin ötesine geçmeyen bakışın, Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında gelen eğitimin en temel unsuru olan öğretmenlere gereken değerin verilmesini hatırlatmak, geleceğimizin mimarlarına hak ettikleri ücretin verilmesi gerektiğini ilgililerine bir kez daha duyurmak için ‘Öğretmene Saygı’ yürüyüşü gerçekleştiriyoruz" denildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
erc40
erc40 - 12 yıl Önce

sebebi sen ve senin düşüncende olanlar.Başbakanın bakanın saygı duymuyor seninki gününü kurtarmak.yemezler amett..

mustafa durukan
mustafa durukan - 12 yıl Önce

eğer sizin kendinize saygınız varsa lütfen ama lütfen gözümüzün içine baka baka bizi enayi yerine koymaya çalışmayın.sizin eger kendinize ve öğretmene saygınız olsaydı siz o toplantıya girerek 4+4 e sebep olmazdınız.siz girmeseydiniz o toplantı yapılamzdı

ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

sayın başkan. sitenize koyduğunuz intro devamlı kalıyor. ayni içeri girilmiyor. ne yaparsanız yapınız sizin bu yürüyüşünüz sönük kalacak. çünkü siz memuru sattınız, siz öğretmeni sattınız, eğer görüşmeler devam ederken size yapılan çağrıya uysaydınız onurunuzu kurtarmış olurdunuz. şimdi hiç bir şey yapamazsınız zira artık kimse size güvenmiyor.

elifhan
elifhan - 12 yıl Önce

öğretmene saygı duymak, saygı duyulmasını sağlamak yeni akıllarına gelmiş.öğretmene saygı yürüyüşü yapacaklarmış mış da mış...eğitim bir sen burdan fizana da yürüse artık öğretmenlerin nezdinde hiç bir şey ifade etmez.gözden düştüler bir kere....

SIRADAKİ HABER