SENDİKADAN ÜYELERİNE ARABA

Büro Memur-Sen Genel Merkezi, 4'üncü olağan genel kurulda verdiği sözlerden birini daha gerçekleştirdi. Bu yıl genel yetkiyi alan ve genel merkez hizmet binasına kavuşan Büro Memur-Sen, şimdi ise şubelerine araç tahsis etti.

SENDİKADAN ÜYELERİNE ARABA

Büro Hizmet Kolunda genel yetkili sendika olan Büro Memur-Sen, genel merkez hizmet binasını satan almasının ardından kamu çalışanlarının fazla olduğu illerdeki şubelerine araç tahsis etti. Kiralama yöntemiyle şubelere verilen araçların teslimi için tören düzenlendi. Törene Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, genel merkez yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.

SÖZLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Törende konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, geçtiğimiz yıl yapılan 4'üncü olağan genel kurulda verilen sözleri birer birer gerçekleştirdiklerini belirtti. Büro hizmet kolunda 46 bin üye ile genel yetkili sendika olduklarını hatırlatan Yusuf Yazgan, genel merkezi her sivil toplum örgütünün hayali olan hizmet binasına kavuşturduklarını ifade etti. Bazı büyükşehirlerdeki şube yöneticilerini profesyonel sendikacı yaptıklarını kaydeden Yazgan, şimdi ise şubelere araç tahsis ettiklerini bildirdi. Yazgan, “Genel kurulda verdiğimiz sözleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2010 yılında 17 bin, genel kurulda 25 bin olan üye sayımızı, 2011 yılında 33 bine çıkararak yüzde 85 rekor bir büyümeye imza attık. Bu yıl ise Haziran ayında yapılan üye tespit toplantılarında üye sayımızı 45 bin 884'e çıkararak genel yetkili sendika olduk. Yetkili olduğumuz kurum sayısını ise 17'den 21'e çıkarttık. Büro Memur-Sen olarak dünyaya açılarak 17 ülkedeki büyükelçilik ve konsolosluklarda temsilcilik kurduk. Bir yandan kamu çalışanlarının en iyi haklara sahip olması için mücadele ederken diğer yandan da yeni şubelerimizi kurarak 72 şubeye ulaştık. Sendikamızı her sivil toplum kuruluşunun hayali olan nezih bir hizmet binasına kavuşturduk. Bazı büyükşehirlerdeki arkadaşlarımızı profesyonel yaptık. Çalışmaların hızlanması için şu anda da büyük illerimize araç tahsis ettik. Şüphesiz kolay olmayan bu başarılarımızı azimle, istikrarlı bir şekilde yaptığımız çalışmalarla elde ettik. Kamu çalışanları adına daha fazla kazanım elde etmek ve sendikamızı daha ileriye taşımak için tüm teşkilatımızla birlikte bundan sonra da durmayacağız” dedi.

HEDEFİMİZ 70 BİN ÜYE
Büro Memur-Sen olarak kamu çalışanları adına birçok kazanıma imza attıklarını belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, bu yıl alınan genel yetki ile kazanımların daha fazla artacağını vurguladı. Önümüzdeki süreçte kurulacak olan toplu sözleşme masasında kamu çalışanlarının hakkı için sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizen Yazgan, “Hizmet kolumuzda şu anada kadar yetkili olan sendika hiçbir kazanım elde edemedi. Bizim elde ettiğimiz kazanımların pazarlaması yaptı. Elde ettiğimiz kazanımlar sayesinde sendikamız kamu çalışanlarından tam not aldı. Üye sayımız her geçen gün artmaya devam ediyor. Kamu çalışanlarının bize olan güvenini boşa çıkartmamak ve toplu sözleşme masasında daha fazla kazanım elde etmek için üye sayımızı daha da arttırarak yetkimizi devam ettirmeliyiz. Bunun için 2013 yılı hedefimizi 70 bin üye olarak belirledik. Teşkilat olarak biz bu hedefi tutturacak güçte ve iradedeyiz. Yeter ki inanarak, azmederek çalışalım” diye konuştu.

Yazgan, konuşmasının ardından araçları şube başkanlarına teslim etti. Tören araçların başında hatıra fotoğrafının çekiminin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER