Türk Eğitim Sen Mehmet Akif Paneli Düzenleyecek

Türk Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, "İstiklal Marşımızın Yüzüncü Yılında ` İstiklalden İstikbale İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy` paneli düzenliyoruz." denildi.

Türk Eğitim Sen Mehmet Akif Paneli Düzenleyecek

Türk Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, "İstiklal Marşımızın Yüzüncü Yılında ` İstiklalden İstikbale İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy` paneli düzenliyoruz." denildi.  Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Milli şairimiz, büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy; derin vatan sevgisiyle, doğup, büyüdüğü, beslendiği topraklara sadakatiyle,  Türk milletine inancıyla, bayrağımızın göklerden inmemesi için yaptığı mücadeleyle, bağımsızlığa adanmışlığıyla kaleme aldı İstiklal Marşını. Ne mutlu bize ki  Türk milletinin manda ve himayeye, emperyalizme, esarete karşı verdiği kurtuluş mücadelesinin mührü olan İstiklal Marşımızın 100. yıldönümünü gururla, çoşkuyla kutlayacağız. 


Bu kapsamda Türk Eğitim Sen Genel Merkezi  İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 100. Yılını üç anlamlı etkinlikle kutluyor. Sendikamız 12 Mart 2021 tarihinde “İstiklalden İstikbale İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy” Paneli düzenleyecek. 
Panel Yöneticisi Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih SAKALLI olurken; Prof. Dr. Nurullah ÇETİN “İstiklal Marşımız İle İstikbale”, Prof. Dr. İbrahim TÜZER (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) “Buhran Çağının ‘Büyük Adam’ı: Mehmet Akif Ersoy”, Prof. Dr. Sefa YÜCE (Gazi Üniversitesi) “Hakikat ve Ahlakın Abidesi: Mehmet Akif” konularıyla panele konuşmacı olarak katılacak.


Panelin ardından Türk Eğitim Sen'in İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 100. yılı nedeniyle hazırlamış olduğu “100. Yılında İstiklâl Marşımızı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anlamak”  kitabının tanıtım töreni düzenlenecek. Ülkemizin farklı üniversitelerinden kıymetli akademisyenlerin yazıları ile oluşan kitapta; İstiklâl Marşı, Akif’in şiir sanatı ve toplumumuza kazandırdığı değerlerin anlatıldığı 25 yazı yer alıyor. 


Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak millî birlik ve beraberliğimize katkı sağlamak, geleceğimizin mimarı gençlerimize ve çocuklarımıza İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemi, Türk kurtuluş mücadelesini hatırlatarak, milletimizin hürriyete ve bağımsızlığa olan aşkını, millî marş yazılması sürecini, İstiklâl Marşı’nın içeriğini bugünkü Türk toplumuna aktarmayı hedeflediğimiz;  İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin yüzüncü yılında millî marşımızın bize hissettirdiği duygular ekseninde bağımsızlık, kahramanlık, zafer, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, Türk milletinin fedakârlığı ile Türk bağımsızlık mücadelesi konularını içeren ve  İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 100. Yılında Mehmet Akif Ersoy Anısına “İstiklalden İstikbale” adıyla düzenlediğimiz şiir yazma yarışmasının sonuçları da açıklanacak ve ödüller sahiplerini bulacak. 
Programımız, 12 Mart 2021 Cuma günü saat 10:30-13:00 saatleri arasında gerçekleşecek ve Türk Eğitim Sen Resmi Youtube Kanalı ve Facebook hesaplarından canlı olarak yayınlanacaktır." 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2021, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER