Ümraniyespor - Samsunspor Maçı Tarihe Geçti

Ümraniyespor ile Samsunspor arasındaki Birinci lig maçının son dakikalarında atılan iki gol Türk futbol tarihine geçebilirken maçın kural hatası nedeniyle tekrar oynanması bekleniyor.

Ümraniyespor - Samsunspor Maçı Tarihe Geçti

Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda oynanan ve 2-2 sona eren maçın 90. dakikasında yaşanan sakatlığın ardından karşılaşmanın hakemi Ramazan Keleş oyunu durdurdu.

Hakemin oyunu hava atışıyla başlattığı anda Samsunsporlu Brice Dja Djedje bir an duraksayınca topu önünde bulan ve rakip kaleye yönelen Okan Derici, centilmenlik dışı bir şekilde Ümraniyespor'u 90. dakikada 2-1 öne geçirdi. 

Bu dakikanın ardından iki takımın yedek kulübeleri ve sahadaki futbolcular uzun süre bu pozisyonu tartışırken, konuk ekibin teknik direktörü Ertuğrul Sağlam itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü.

Tartışmaların ardından Ümraniyespor'un teknik ekibi ve oyuncularının kararıyla fair-play ruhuna uyacak bir gol gerçekleşti.

Gol için Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da devreye girdi. Tartışmalar devam ederken maçı tribünden takip eden Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da duruma müdahi oldu. Yıldırım, Ümraniyespor'un teknik ekibi ve oyuncularına fair-play ruhuna uyacak şekilde Samsunspor’un golü atması için tavsiyede bulundu.

90+8. dakikada yapılan santranın ardından Samsunsporlu Nadir Çiftçi, topu rakip kaleye sürdü ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak maça dengeyi getirdi: 2-2.

Kalan sürede takımlar atak yapmadı ve karşılaşma 2-2 sona erdi. 

Samsunspor'dan Kural Hatası İtirazı 

Samsunspor, Ümraniyespor maçının tekrarlanması için TFF'ye başvuruda bulunulacağını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde;

Bugün Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda oynanan TFF 1. Lig'de 19. hafta mücadelesinde Bereket Sigorta Ümraniyespor - Yılport Samsunspor karşılaşmasının 88. dakikasında maçın hakemi Ramazan Keleş tarafından maçın sonucuna etki eden 'BARİZ' bir oyun kuralı hatası yapılmıştır. Kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından bu kuralın açılımını paylaşmak istiyoruz.

"IFAB'ın 2020 - 2021 yılı futbol sezonu için geçerli olan 'Futbol Oyun Kuralları' kitabı 8'inci maddesine göre,

- Eğer hakem atışında top, en az iki oyuncuya temas etmeden kaleye girerse, oyunun aşağıdaki durumlara göre tekrar başlaması gerekiyor;

- Eğer top rakip takımın kalesine girerse, kale vuruşu ile,

- Eğer top takımın kendi kalesine girerse, köşe vuruşu ile başlaması gerekiyor."

Şampiyonluk yolundaki gidişatımızı direkt etkileyecek olan bu hatanın telafisine yönelik olarak kulübümüz yasal süre içerisinde TFF'ye maçın tekrarlanması için başvuruda bulunacaktır. Bu maçta yaşananlara ilişkin kulüp açıklamamızı ise ilerleyen saatlerde resmi hesaplarımızdan ve internet sitemizden paylaşacağız. Kamuoyunun bilgisine sunarız. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER