YÖNETİCİ ADAYLARININ DİKKATİNE

YÖNETİCİ ADAYLARININ DİKKATİNE
Önümüzdeki günlerde milli eğitim bakanlığı binlerce okula binlerce yeni yönetici görevlendirecek,yasal mevzuatın koşullarına uygun olan binlerce öğretmen okul yöneticisi  olmak için bu görevlendirmeler için mülakat başvurusunda bulundu.Atama sürecinde mülakatların ne işe yaradığı bir  çok düşünür,yazar,siyasetçi tarafından değerlendirildi yargı makamları bu yöntemin yanlışlığı hususunda onlarca karar verdi.o nedenle bu gün mülakatlarla ilgili söylenecek çok şey kalmamıştır.
      Okul yöneticiliğine aday olan arkadaşlarımızın adaylıkla ilgili olarak devlete hizmet,eğitime katkı,bilgi birikimlerinin kullanılması gibi bir çok güdüleyici etmeni vardır ve bilinmelidir ki bu etki unsurları son derece erdemli insan ve yönetici davranış modelidir.
     Eğitim yönetimi bilminin genel  kuramsal kavramları ile birlikte eğitim kurumları yönetimine yönelik olarak aşağıdaki değerlendirmeleri yönetici adayı arkadaşlarımızın dikkatine sunmak onların süreçlerine katkıda bulunacaktır.
      OUKLUDA YÖNETİCİ OLDUĞUNUZDA;
        İkili eğitim yapan kurumlarda mesai saatleriniz sabah 6,30 akşam 18,30 dur,  bu süre günlük 12 saat haftalık  60 saatir devlet memurları kanunda azami çalışma süresinin 40 saat olduğu düşünüldüğünde haftada fazlada çalıştığınız 20 saat bu süre için hiçbir izin ve ücret alamazsınız
       Öğretmenken   yıllık izniniz  ortalama 80 -85 gün iken  yıllık izniniz 30 güne düşer ve bu izni çoğu zaman okulla ilgili işler dolayısıyla kullanamazsınız
       Bir çok eğitim kurumunun ödeneği yoktur(ilk okul orta okul) yada yetersiz ödenekli kurumlar vardır(lise) sizler bu şartlarda personel,ssk giderleri.telefon ücretleri,kırtasiye gibi bir çok gideri ödemek zorundasınızdır(ekonomi bilimi böyle bir paradoksu henüz çözememiştir)
    Yukarıda kısaca değindiğimiz giderleri karşılamak için velilerinizden yardım isterseniz bu ciddi bir şikayet konusudur ve hemen soruşturma geçirip ceza alabilirsiniz.
    Yönetimsel destek araçlarından (performans ölçme,hizmet içi eğitim ,ödüllendirme, vb) yoksun olmanıza rağmen okulun  başarısızlığından sorumlu olursunuz
   Elinizde maddi ve teknik imkanlar olmamasına rağmen okulunuzun  bilişim alt yapısı.elektirik,kanalizasyon.oyun alanı revizyonu gibi bir çok alt yapı sorununu çözmek zorunda kalırsınız .
    Tüm bu olumsuz tablodan daha kötüsü; yukarıda sıraladığımız sorunları büyük sabır, çalışkanlık,insan üstü bir özveriyle çözdükten sonra………
  SİZİ TANIMAYAN OKULUNUZA DAHİ GELMEMİŞ
  ADİL OLMAK YERİNE ANLAMSIZ BİR TARAF OLMA ÇABASI İÇERSİNDE OLAN
  SİZİN KARİYENİZİ, LİYAKATINIZI YAPTIKLARINIZI DİKKAT ALMAYACAK KADAR VİCDANİ UNSURLARDAN YOKSUN KİŞİLER TARAFINDAN GÖREVDEN ALINABİLİRSİNİZ.

Bülent ALAŞ
 www.kamudan.com/özel
Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
kadir
kadir - 10 yıl Önce

Tebrikler, haklı söze ne denir?

RİCA
RİCA - 10 yıl Önce

BU MADDE GEÇERLİ Mİ? YAZARSANIZ MEMNUN OLURUZ.Türk Milli Eğitiminin Amaçları I – Genel amaçlar: Madde 2 – Türk Milli Eğitiminin genel amacı,Türk Milletinin bütün fertlerini, 1. (Değişik: 16/6/1983 - 2842/1 md.) Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek;

doğru
doğru - 10 yıl Önce

evet doğru dahası da var kat kat ama ne var bilmiyorum mesela ben iki yıl önce idareden öğretmenliğe döndüm.... o kadar rahatım ki hür general... ama şimdi yine idare başvurusu yaptım... hayırlısı ama zor çok zor......... hiç bilmeyen bulaşmasın bin pişman olursunuz..

SIRADAKİ HABER