Emekliye 3 Zam! Güncel Maaşlar ne Kadar Olacak

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak’ayında hem enflasyon hem ek ödeme artışı yapıldı, 150 bin ayrıca seyyanen zam olacak. Memur emeklileri de yüzde 4 toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve ek ödeme artışı göründü.

Emekliye 3 Zam! Güncel Maaşlar ne Kadar Olacak

Tüm emekliler maaşı Ocak'ayında değişecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak'ta, 2018'yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. 

Maaş yükseldiği için Ocak'ta ek ödeme tutarı da artmış olacak. Yüzde 4-5 oranda ek ödeme, bu tarihte yeni maaştan hesaplanacağı için yükselecek.

150 bin SSK ve Bağ- Kur emeklisine ayrıca seyyanen zam da olacak. Bin liranın altında maaşlar bin liraya tamamlanacak.

SEYYANEN ZAM DÜZENLEMESİNDE OCAK BEKLENTİSİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği bu seyyanen zam düzenlemesi yürürlük tarihi henüz belli değil, en geç Ocak'ta uygulamaya geçmesi bekleniyor.

Emeklilerin maaşına önce seyyanen zam, hemen peşinden enflasyon zammı yansıtılacak. Maaşları arttığı için ek ödeme tutarları da artmış olacak. 150 bin emekli 3 zam almış olacak.

Memur emeklileri de Ocak'ta 3 zam göründü. Toplu sözleşme kapsamında maaşlara yüzde 4 zam yapılacak, ayrıca 2018'yılın ikinci yarısında enflasyon yüzde 3.5'i aşarsa fark verilecek.

Hem Merkez Bankası'nın hem de ekonomistlerin enflasyon tahmini Ocak'ta fark çıkabileceğini ortaya koyuyor. Memur emeklileri enflasyon farkı; Merkez Bankası'nın tahminine göre yüzde 0.37, beklenti anketine katılan ekonomistlerin tahminine göre yüzde 3.17 olacak. 

Ayrıca memur emeklileri ek ödeme tutarı da maaşları yükseleceği için artacak.

Kaynak : Takvim

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2018, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER