2018 YILINDA KKTC VE YURTDIŞINA GİDECEKLERE ÖDENECEK GÜNDELİK MİKTARLARI BELLİ OLDU

2018 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılacak yolculuklarda verilecek gündelik miktarları ile yurtdışı gündelik miktarları belirlendi.

2018 YILINDA KKTC VE YURTDIŞINA GİDECEKLERE ÖDENECEK GÜNDELİK MİKTARLARI BELLİ OLDU
2018 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılacak yolculuklarda verilecek gündelik miktarları ile yurtdışı gündelik miktarları belirlendi.
 
Bugün yayımlanan 2018/11213 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2018 yılına ilişkin; "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar" ve "Yurtdışı Gündeliklerine Dair Karar" yürürlüğe konuldu.
 
 
 
1-) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapılacak yolculuklarda verilecek gündeliklere dair Karara göre;
 
-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine 2018 yılında sürekli veya geçici bir görevle gönderilenlerin, gidiş ve dönüşleri ile geçici görevlendirme süreleri için verilecek gündelik miktarları görev unvanları ile aylık/kadro derecelerine göre belirlendi.
 
-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gidiş ve dönüşlerde verilecek gündeliğin miktarı en az 80,30 TL ve en çok 200,00 TL olacak.
 
-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine geçici görevle gönderilenlerden, yatacak yer temini için ödedikleri ücretleri belgelendirenlere, belge bedelini aşmamak ve her defasında on gün ile sınırlı olmak üzere, gündeliklerinin yarısına kadar olan kısmı yatacak yer ücreti olarak ödenecek.
 
2-) Yurtdışına veya yurtdışında iken başka bir yere, sürekli veya geçici bir görevle ya da tedavi amacıyla gönderilenlerin, gidiş ve dönüşleri ile tedavi ve geçici görevlendirme sürelerinde verilecek gündeliklerin yabancı para cinsinden miktarlarının belirlendiği Karara göre;
 
-Birden fazla ülkeyi kapsayacak yurtdışı geçici görev yolculuk ve ikametlerde, her ülkedeki kalış süresi için o ülkeye ilişkin gündelik miktarı esas alınacak.
 
-Yurtdışına veya sürekli görevle yurtdışında iken başka ülkelere geçici görevle gönderilenlere, Türkiye'den veya sürekli görevle bulundukları ülkelerden her çıkışlarında, seyahat ve ikamet süresinin ilk on günü için ödenecek gündelikler, ülkeler itibariyle belirlenmiş olan gündelik miktarların %50 artırılması suretiyle hesaplanacak.
 
-Türkiye'den yurtdışına geçici görevle gönderilenlerden, seyahat ve ikamet süresinin ilk on günü ile sınırlı olmak kaydıyla, yurtdışında yatacak yer temini için ödedikleri ücretleri fatura ile belgelendirenlere, faturada gösterilen günlük yatak ücretinin artırımlı olarak hesaplanan gündeliklerinin %40'ına kadar olan miktar için bir ödeme yapılmayacak ve %40'ını aşması halinde ise aşan kısmın sadece %70'i ayrıca ödenecek.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER