EĞİTİMDE EŞOFMANLI EĞİTİM TARTIŞMASI

Eğitim-Sen'in dini simgelere karşı eşofmanlı eylemine baskı Polis liste istedi

EĞİTİMDE EŞOFMANLI EĞİTİM TARTIŞMASI
Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, dini simgelerin eğitimi kuşatması karşısında "sivil itaatsizlik" eylemi gerçekleştirerek tüm yurtta okullarına eşofmanlarla gitti. Sendika, Balıkesir ve Kırıkkale'de Emniyet güçlerinin okul müdürlerinden eyleme katılan öğretmenlerin listesini istediğini açıkladı. Eğitim-Sen üyeleri, dün dini simgelerin eğitimde yaygınlaştırılmasını protesto etmek için okullara eşofmanlarıyla gitti. Derslerini eşofmanlarla anlatan öğretmenler, öğrencilerine bu sivil itaatsizlik eylemini neden yaptıklarını da anlattılar.

Ancak il milli eğitim müdürlükleri de öğretmenlerin bu eylemi karşısında boş durmadı. Eğitim-Sen Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir ve İstanbul'da eyleme katılan öğretmenler, okul müdürünün odasında eylemi neden yaptıklarına ilişkin sorguya çekildi. Okul yöneticileri öğretmenlere, yaptıkları eylemin devlet memurlarının uyması gereken kılık kıyafet kurallarına aykırı olduğu uyarısında bulundu. Sendika yöneticileri söz konusu uyarının, eyleme katılan öğretmenler hakkında bir inceleme ve soruşturmanın habercisi olduğunu belirtti. Sendika yetkilileri ayrıca Gaziantep'te okul yönetimlerinin eşofmanlı öğretmenlere uyarı cezası verdiğini aktardı.

Balıkesir ve Kırıkkale'de ise polisin okullara giderek müdürlerden eşofmanları ile okula gelen öğretmenlerin listesini istediği belirtildi. Eğitim-Sen Ankara 2 No'lu Şube yetkililerinin verdiği bilgiye göre ise Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul yönetimlerine yazı göndererek "Kılık kıyafet düzenine uyulması konusunda dikkat edilmesi"ni istedi.

Müfredatta tek tip insan anlayışı

Edirne'de Eğitim-Sen üyesi öğretmenler okullarda tek tip kıyafet zorunluluğunu kaldıran yönetmeliği eşofman giyerek protesto etti. Görev yaptıkları okullarda eşofmanla derse girdikten sonra Edirne PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan öğretmenler, slogan atarak düzenlemeye tepki gösterdi. Elazığ'da da Eğitim-Sen üyesi öğretmenler eşofmanla derse girdi. Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkan Halit Ateş,"Sivil kıyafetle derse girmemizin temel amacı; 4+4+4 eğitim sisteminin niteliğine ve içeriğine ilişkin getirmiş olduğu yozlaşmalar ve aynı zamanda eğitim müfredatlarına ilişkin içeriğin tektip insan yetiştirme ve dikte ettirici bir eğitim anlayışına karşı tepkimizi göstermektir" diye konuştu. Çanakkale ve İzmit'te de öğretmenler derslere eşofmanla girdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER