VALİ'DEN ÖĞRETMENE ŞOK SÖZLER

Yalova Fen Lisesi'nde yaşanan olay şaşkınlık yaratacak cinsten.

VALİ'DEN ÖĞRETMENE ŞOK SÖZLER
Eğitim Sen Yalova şubesinin yaptığı açıklamaya göre, Yalova Valisi tarafından, kılık kıyafet özgürlüğü eylemi yapan öğretmenlere soruşturma açılması konusunda idarecilere görüş bildiriliyor ve baskı yapılıyor.

Eğitim Sen, "Sendikamızın aldığı karar gereği 7 Ekim 2013 tarifinden beri ‘özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi’ eylemimiz sürmektedir.

Bu konuda bazı üyelerimize soruşturmalar açılmış ve cezalar verilmiştir. Ancak verilen bu cezaların tamamı yargıya aktarılmış ve iptal edilmiştir. Yalova Fen Lisesinde çalışan üyemiz Halil Serkan ÖZ’e bugün Yalova Valisi tarafından, ders esnasında öğrencilerin önünde, ‘bu saç sakal ne, sen ne biçim öğretmensin, öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun, çık dışarı o sakalını kes, insanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verir' diyerek hakaret etmiştir.

Daha sonra Vali okul idaresine ‘siz eşekbaşı mısınız burada, yönetemiyorsanız istifa edin’ diyerek hakaret etmiştir. Olayın ardından öğretmenler odasında toplantı yapan Yalova Valisi kıyafet yönetmeliğini hatırlatarak herkesin buna uyması gerektiğini söyleyince Eğitim Sen üyesi bir öğretmen yönetmeliği biz biliyoruz, zaten amacımız bunun değişmesi ve sesimizi duyurabilmek için eylemdeyiz’ demiş, Vali ise yönetmeliği bilerek eylem yapıyorsanız’ anarşistsiniz’ demiştir. Yalova Valisine hatırlatmak isteriz ki Sendikalar, 87 nolu ILO Sözleşmesinin 2 ve 3. maddeleri, Anayasamızın 53/2, 90/5. maddeleri, 657 sayılı Yasanın 22. maddesi uyarınca kamu görevlilerinin çıkarlarını savunmak ve geliştirmek için kurulmuş yasal örgütlerdir.

Bu örgütler 87 nolu ILO Sözleşmesinin 3/1. md. ve fıkrası, 151 nolu sözleşmenin 3. maddeleri uyarınca kamu görevlilerinin çıkarlarını savunmak ve geliştirmek amacı ile etkinlikler düzenlemek hakkına sahiptir. 87 nolu sözleşmenin 3/2. maddesi uyarınca kamu otoriteleri bu hakkı sınırlayacak veya bu hakkın yasaya uygun şekilde kullanılmasına engel olacak müdahalede bulunamaz.

Sendikal faaliyet kapsamında bulunan eylem etkinlik kararının bu anlamda engellenmesi ve sınırlandırılması, işaret edilen kanun ve anayasal teminat altında olan sendikal faaliyette bulunma hakkını engeller niteliktedir. Söz konusu olan bu tutumun, esasında Türk Ceza Kanunu’nun 118. Maddesinde yer alan “Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi” suçuna sebebiyet vereceği de açıktır.

Yalova Valisinin bu davranışı, kanunlara tamamen aykırıdır. Eğitim Sen olarak biz yaptığımız bütün eylemlerin arkasında durduk. Kılık kıyafet özgürlüğü ile eylemimiz de hukuk mücadelemiz de devam edecektir. Baskılar bizi yıldıramaz. Hiç bir üyemiz sahipsiz değildir. Bu olayı da adli boyutlara taşıyacağız" dedi.

Kaynak: sendikahaberleri
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER