KİTAPLAR DEVLETTEN, KIRTASİYE BELEDİYEDEN !

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Bağcılar’da Vali Cahit Bayar İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programla başladı. Bağcılar Belediyesi ihtiyaç sahibi 6 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımında bulundu. Açılış programının ardından öğrencilere çanta içerisinde kırtasiye malzemeleri verildi.

KİTAPLAR DEVLETTEN, KIRTASİYE BELEDİYEDEN !
Yeni Eğitim Öğretim Yılı dolayısıyla Bağcılar’da Vali Cahit Bayar İlköğretim Okulu’nda program düzenlendi. Programa Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.
Öğrencilerin şiirler okuduğu ve folklor gösterilerinde bulunduğu program Okul Müdürü Hakan Aygün’ün konuşması ile başladı.
Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır yaptığı konuşmada, hayatı anlamada eğitimin önemine dikkat çekti. “En büyük meselemiz eğitimdir” diyen Çakır, “Bu problem sadece milli eğitimcilere, sadece belli bir kesime değil, yolda yürüyen vatandaştan, fabrikalarda çalışan işçiye, masa başındaki memurundan, ev hanımına kadar herkese eşit mükellefiyet, eşit yükümlülük veriyor. Bu problem devletin değil, bilakis fert fert her birimizin görevidir. Herkes elinden geleni yapmalıdır” dedi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yaptığı konuşmada, Yeni Eğitim Öğretim döneminin, hayırlar getirmesi dileğinde bulundu. Eğitim yatırımları hakkında bilgiler veren Çağırıcı, 6 okula ana okulu yaptıracakları bilgisini verdi. 8 okulun yerlerini hazırlayarak İl Özel İdaresi’ne verdiklerini de belirten Çağırıcı, “Okul cephelerini yeniliyoruz. Okullarımıza kapalı spor salonları yapıyoruz. Bilgi Evlerimizin sayısını artırıyoruz. Yine öğrencilerimizin ücretsiz faydalanabilecekleri 7 tane yüzme havuzu yapıyoruz” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise yaptığı konuşmada yapılan yeni yatırımlarla 150 ek sınıf sağladıklarını ve yeni eğitim öğretim sistemine sorunsuz girdiklerini ifade etti. Yılmaz, okulların yeni eğitim öğretim dönemine sorunsuz girmesi için Bağcılar Belediyesi’nin vermiş olduğu destekten dolayı Başkan Çağırıcı’ya teşekkür etti.
6 BİN ÇANTA VE KIRTASİYE YARDIMINDA BULUNULDU
Miniklerin okulu sevmeleri için ilköğretim okullarına oyun grupları koyan Bağcılar Belediyesi ihtiyaç sahibi 6 bin öğrenciye de okulun ilk günü çanta ve kırtasiye yardımında bulundu. Açılış programının ardından sınıflarda öğrencilere sembolik olarak kitap ve kırtasiye dağıtımda bulunuldu.

İLK DERSİMİZ: İLÇEMİZİ TANIMAK

Yeni Eğitim Öğretim Yılında Bağcılar’da görev yapacak öğretmenlere ilçenin tanıtımına yönelik gezi düzenlendi. Başkan Çağırıcı, öğretmenlerden, öğrencilerin gelişimine yönelik projeler istedi.
Bağcılar Belediyesi, bu yıl Bağcılar’da görev yapmaya başlayan 400’ün üzerinde öğretmene ilçeyi gezdirdi. Belediyenin tesisleri başta olmak üzere Bağcılar’ın önemli noktaları gezdirildi ve ilçe hakkında bilgiler verildi.
Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar’ın yeni Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile öğretmenler katıldı.
Gezi Bağcılar Halk Sarayı’nda sona erdi. Burada konuşan Başkan Çağırıcı, “Yeni göreviniz hayırlı olsun. Allah hayırlı mübarek etsin” dedi.
Öğretmenlere Bağcılar hakkında bilgiler veren Çağırıcı, belediye olarak okulların fiziki şartlarını değiştirdiklerini ifade etti. “Bağcılar’daki sosyal ve kültürel dönüşüm için sizlerden proje istiyorum” diyen Çağırıcı, sportif ve kültürel başarılar elde etmiş öğrenciler için üstün zekalı öğrenciler için ve farklı başarılar elde eden öğrencilerin gelişimine yönelik projeler istedi.
Kendisinin de 10 yıl öğretmen olarak görev yaptığını hatırlatan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, “O günleri özlüyorum” dedi. “Yaptığınız işin kıymetini bilmelisiniz, insana şekil veriyorsunuz” diyen Kıyıklık, “İnşallah güzel bir öğretmenlik dönemi geçireceksiniz. İnşallah güzel insanlar yetiştireceksiniz” şeklinde konuştu.
Bağcılar’ın yeni Kaymakamı Erdal Çakır da yaptığı konuşmada kendisinin de Bağcılar’da yeni göreve başladığını hatırlattı ve öğretmenlere başarı dileklerinde bulundu. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “412 öğretmen arkadaşımız Bağcılar’da göreve başlamıştı. Ek kontenjanla 186 arkadaşımız daha geldi” dedi. Yılmaz da öğretmenlere başarı dileklerini iletti.
 



Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER