1 Nisan 2024 Pazartesi okullar tatil mi, seçim sonrası okullar tatil olacak mı?

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için milyonlarca seçmen sandık başına gidecek ancak öğrenci ve velilerin merak ettiği konularda biri “1 Nisan’da okullar tatil mi?” sorusu oldu. Seçim sonrası, 1 Nisan 2024 Pazartesi okullar tatil mi henüz açıklanmadı ancak hem geçtiğimiz sene yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hem de 2019 yerel seçimleri sonrasındaki gün okullar tatil edilmişti.

1 Nisan 2024 Pazartesi okullar tatil mi, seçim sonrası okullar tatil olacak mı?

31 Mart'ta Türkiye sandık başına gidecek ve mahalli seçimler için oy kullanacak. Öğrenciler ve veliler seçimlerden sonraki pazartesi okulların tatil olup olmadığını araştırıyor. 1 Nisan'da okullar açık mı? 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı? İşte velilerin ve öğrencilerin büyük merak ettiği konu hakkında ipucular...

1 NİSAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

1 Nisan 2024 Pazartesi günü okullar tatil mi henüz açıklanmadı. 2023 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası Pazartesi günü okullar tatil edilmişti. Geçmiş dönem tarihleri göz önüne alındığında okulların 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmesi bekleniyor.

Oy verme akşam saatlerine doğru sona erer ve sayım aşamasına geçilir. Sayım aşaması geç saatlere kadar sürebilmektedir. Seçimin ertesi günü okulların tekrar eğitim verebilmesi için düzenin eski haline getirilmesi gerekir. Fakat bunun için yeterli süre bulunamamaktadır. Bu yüzden ertesi gün okullar tatil edilmektedir.

1 NİSAN RESMİ TATİL Mİ?

1 Nisan resmi tatil değildir. Kamu kuruluşları 1 Nisan 2024 Pazartesi günü açık olacaktır. Memurlar ve diğer kamu çalışanları da görevlerine devam edeceklerdir.

Sözcü Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER