CHP'den 100 bin öğretmen teklifi

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, 2012 Ağustos ayı sonuna kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na 100 bin öğretmen kadrosu tahsis edilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP'den 100 bin öğretmen teklifi

Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Öğretmen atamaları konusunda hükümetin sözünü tutmasını isteyen Hamzaçebi, “Seçim öncesi, dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun 55 bin öğretmen atanacağına ilişkin sözü vardı. Bu 55 bin daha sonra Başbakan tarafından 15 bin kesilerek 40 bine düşürüldü. 30 bininin ataması yapıldığı açıklandı. Ancak bu 30 binin içinde 14 bin 270 mevcut sözleşmeli personel var. Yani 29 bin öğretmenin ataması gerekiyor. Çubukçu'nun verdiği sözün yerine getirilmesi gerekiyor. Çubukçu'nun sözü, söz değil midir? Bunu sahiplenecek bir başbakan, bir Milli Eğitim Bakanı yok mudur” diye konuştu. Var olan öğretmen açığının kapatılması için kanun teklifi hazırladıklarını kaydeden Hamzaçebi, “Bu çerçevede, 100 bin öğretmen kadrosu tahsisi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdik. Bu 100 bin öğretmenin atamaları bu yıl başlayacak ve önümüzdeki senenin Ağustos ayına kadar devam edecek” dedi.

Teklifte ise Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen serbest öğretmen kadrolarından boş bulunan 15 bin öğretmen kadrosuna 31 Aralık 2011 tarihine kadar atama yapılması, bu kadro sayısına ilave olarak en geç 31 Ağustos 2012 tarihine kadar da 100 bin öğretmen kadrosuna atama yapılması öngörülüyor.




Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
sayın saygın
sayın saygın - 13 yıl Önce

araştırmadan, geliri gideri incelenmeden sadece siyasi hesaplar adına yapılmış bir teklif. teklif doğru ama amaç yanlış.

hakkı bilir
hakkı bilir - 13 yıl Önce

2011 yılı mezunlarına yapılan haksızlıktan dönülmesi adına alkışlanacak bir teklif.. inşallah "bakan" görür..

selami uslu
selami uslu - 13 yıl Önce

olması gereken bu yoksa işler çok vahim...

eda ozcan
eda ozcan - 13 yıl Önce

ailemiz bizi okutu öğretmen olduk ama sürünyoruz.cebimizde kuruşumuz yok allah rızası için sesimizi birileri duysun somaliye yardım yapılıyor önce ülkesini görsün başbakan soframızda ekmeğimiz yok atamamızı yapsın İMDAATTTTTTTTTTTTTT ARTIK YETER teklifi gözden geçirin.ve öğretmenler atansın.

samed birol
samed birol - 13 yıl Önce

inşallah bütçe mütçe diyip kıvırmazda chpnin dediğini yapar hep chp saçma tekliflerde bulunuyor saçma muhalefet yapıyor diyordu tayyeap. aha gayet düzgün baba bir teklif bakalım şimdi napacak

SIRADAKİ HABER