EKYS sınav giriş belgeleri açıklandı: ÖSYM EKYS sınav yerleri sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2024-MEB-EKYS) için sınav giriş belgeleri adayların erişimine açıldı. ÖSYM kapsamında düzenlenecek olan sınav 18 Şubat 2024 tarihinde uygulanacak. İşte 2024 MEB EKYS sınav giriş belgesi alma ekranı.

EKYS sınav giriş belgeleri açıklandı: ÖSYM EKYS sınav yerleri sorgulama ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-MEB-EKYS sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre sınava katılacak adaylar EKYS sınav giriş belgelerine ais.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Sınav hakkındaki temel kuralları ve sınav giriş belgesi alma ekranını haberimizden görebilirsiniz.

EKYS SINAV GİRİŞ BELGESİ

EKYS SINAVI NE ZAMAN?

Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) 18 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan, bir test uygulanacaktır.

EKYS NEDİR?

EKYS; okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavdır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasındaki protokolle, okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavın adı ‘Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı' (EKYS) olarak belirlendi.

Sözcü Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER