Hürriyetçi Eğitim Sen'den PDR'ciler İçin DYK Dilekçesi

Hürriyetçi Eğitim Sen, PDR'cilerin DYK mağduriyetlerinin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na bir dilekçe yazdı.

Hürriyetçi Eğitim Sen'den PDR'ciler İçin DYK Dilekçesi

Hürriyetçi Eğitim SenDYK’larda görev alan okul Psikolojik Danışman/Rehber (PDR) Öğretmenlerine yönelik ücret ödenmesine ilişkin yayınlanan genelgeden kaynaklı yaşanan mağduriyetin giderilmesi istemiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bir dilekçe yazdı. 

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: "Hafta sonlarında gerçekleştirilen destekleme ve yetiştirme kurslarında (DYK) fiilen görev yapan okul psikolojik danışmanları/rehber öğretmenlerine ücret ödenmesine yönelik bakanlığımızın 13.12.2023 tarihli genelgesi ile haftada 4 saate kadar ek ders görevi ve ücretinin genelge ile karar altına alınmıştır. Fakat 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başından itibaren açılmış ve faaliyetlerini sürdüren DYK’larda görev alan okul psikolojik danışman/rehber öğretmenlerin  göreve başladığı  tarihten itibaren  ödeme yapılmaması nedeniyle   mağduriyetler yaşanmaktadır.

Bu bağlamda haftada 4 saate kadar ek ders ödemesinin okullarda DYK’ların başladığı tarihten itibaren ödemelerin yapılması hak kayıplarının telafisi adına gereklilik arz etmektedir.  

Gereğini arz ederiz." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER