MEB VELİLERİ UYARDI KESİNLİKLE KAYIT PARASI ÖDEMEYİN

İlkokul ve Ortaokul Öğrenci Kayıtları Yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi okulların ilkokul ve ortaokullarına kayıt işlemlerini ile ilgili öğrenci tanımlama işlemleri bitti.

MEB VELİLERİ UYARDI  KESİNLİKLE KAYIT  PARASI ÖDEMEYİN
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013-2014 eğitim öğretim yılı için bütün resmî ilkokulların birinci sınıflarına ve bütün resmî ortaokulların beşinci sınıflarına öğrenci kayıtlarını tamamladı. 
E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilen kayıtlarda bir milyon 863 bin 230 çocuk 1.sınıflara, bir milyon 237 bin 986 öğrenci de 5. sınıflara yerleştirildi. Bakanlık, velilerin kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyeceğini belirterek, kayıt için herhangi bir ücret ödenmemesi gerektiğini açıkladı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, resmi okulların ilkokul ve ortaokullarına kayıt işlemlerini tamamladı. 2013-2014 eğitim öğretim yılı için bütün resmî ilkokulların birinci sınıflarına ve bütün resmî ortaokulların beşinci sınıflarına öğrenci kayıtları; çocukların MERNİS bilgileri esas alınarak, ikametgâhlarına en uygun okula, herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlık tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapıldı. Bu yolla, mecburî ilköğretim çağına giren toplam bir milyon 863 bin 230 çocuğun tamamı 1.sınıflara; bir milyon 237 bin 986 öğrenci de 5. sınıflara yerleştirildi. Bakanlık kayıt dönemi öncesi velilerin '2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı E-Kayıt Uygulamasıyla İlgili' bir kılavuz hazırladı.
 
2007 doğumlular ile 2008 Ocak-Mart doğumlu çocukların tamamı ve 2008 Nisan-Eylül doğumlulardan velisinin isteği olan çocuklardan TC kimlik numarası ve adresi tanımlı tüm çocukların birinci sınıfa kayıtları bakanlık tarafından merkezi sistemle otomatik olarak yapıldı. 2008 Nisan-Eylül doğumlu çocuklar ikametlerine uygun ilkokullara geçici olarak yerleştirildi. Çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerin okula yazılı istekte bulunmaları yeterli olacak.
 
E-kayıt yerleştirmesi aynı zamanda kesin kayıt anlamına da gelmekte. Veliler kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyecek. Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak çocuğunu bu okula göndereceğini beyan edecek. Kayıt için herhangi bir ücret ödenmeyecek. Şehit- muharip gazi çocukları ile özel eğitim öğrencilerinin kayıtları sistemde yerleştirilen okula yapıldıktan sonra Eylül ayı başı itibariyle bu konumdaki öğrencilerin istedikleri okullara nakillerine izin verilecek.
 
66 AY VE ÜZERİ ÇOCUKLARIN OKUL KAYDI VELİSİNİN İSTEĞİ ÜZERİNE 1 YIL ERTELENEBİLECEK
 
Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecek.
 
Okullar 16 Eylül 2013 Pazartesi günü, 1. sınıfların uyum programı 09 Eylül 2013 tarihinde başlayacağı için öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri ilgili okul yönetimi tarafından okullar açılmadan önce belirlenecek. Okulun fiziki şartlarına göre aynı yaş gurubundaki öğrencilerin aynı sınıflara yerleştirilmeleri okul yönetimleri tarafından değerlendirilebilecek.
 
İlkokul 4'üncü sınıfı tamamlayan öğrencilerin ortaokul 5'inci sınıflara kayıtları ikametlerine uygun ortaokullara yapıldı. İlkokul ve ortaokulun aynı binada sabahçı öğlenci olarak devam ettiği okullar ile kademeli ortaokul olacak okullardaki 4'üncü sınıfı tamamlayan öğrenciler kontenjan olması durumunda mevcut ortaokula devam edebilecek. Diğer taraftan kademeli olarak ilkokul/ortaokul olacak okulların ilkokul/ortaokul kısmındaki öğrencilerin velilerinin istemesi halinde ikametlerine uygun müstakil ilkokul/ortaokula 2 yıl beklenilmeksizin nakilleri yapılabilecek
MEB'den yapılan açıklamaya göre, 2013-2014 eğitim öğretim yılı için bütün resmi okulların 1. ve 5. sınıflarına öğrenci kayıtları, çocukların MERNİS bilgileri esas alınarak ikametgâhlarına en uygun okula, herhangi bir başvuru olmaksızın, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak.Herhangi bir nedenden dolayı hiç bir okula kaydı yapılmamış çocuklarımızın velileri, öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini bilgilendirecekler.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ 

İŞTE BAKANLIKTAN YAPILAN AÇIKLAMA:

2013-2014 eğitim öğretim yılı için ülkemizdeki bütün resmî ilkokulların birinci sınıflarına ve bütün resmî ortaokulların beşinci sınıflarına öğrenci kayıtları; çocuklarımızın MERNİS bilgileri esas alınarak, ikametgâhlarına en uygun okula, herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlığımız tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılmıştır.
 Bu yolla, mecburî ilköğretim çağına giren toplam 1.863.230 çocuğumuzun tamamı 1.sınıflara; 1.237.986 öğrencimiz de 5. sınıflara yerleştirilmiştir.
Velilerimiz, Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden , çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebileceklerdir.
Bu uygulama ile velilerimiz herhangi bir kırtasiyecilikle uğraşmadan, zaman kaybetmeden, belge temin etmeden ve başvuru ücreti, kayıt parası, zorunlu bağış gibi tartışmalara girmeden çocuklarının kayıtlarını gerçekleştirmiş olmaktadırlar.
Doğum tarihleri 2008 Nisan-Eylül aylarında bulunan ve dolayısıyla kayıtları veli isteğine bağlı çocuklar da ikametgâhlarına en uygun ilkokullara geçici olarak yerleştirilmişlerdir. Bu yaş grubundaki çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen Velilerimizin okula yazılı istekte bulunmaları okula kesin kayıtları için yeterli olacaktır.
Aynı şekilde ortaokul beşinci sınıflara kayıtlar da MERNİS üzerinden adres uyumlu olarak Bakanlığımız tarafından yapılmıştır. Bu bağlamda ilkokulu tamamlayan bütün öğrencilermizin ortaokul kayıtları ikametgâhlarına en uygun okullara gerçekleştirilmiştir.
Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler ile aziz şehitlerimizin ve muharip gazilerimizin çocuklarının kayıtları, velilerinin istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri halinde, 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında, istedikleri resmî okula yapılacaktır.
Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikamet adresi değişen vatandaşlarımızın çocuklarının kayıtları, müracaatları halinde, yeni adreslerine en uyumlu okullara sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
Herhangi bir nedenden dolayı hiç bir okula kaydı yapılmamış çocuklarımızın velileri, öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini bilgilendirecektir.
Özel okullara, konservatuarlara ve imam hatip ortaokullarına adrese dayalı kayıt işlemi yapılamadığından, e-okul işlemleri açıldığında, çocuklarını özel okul, konservatuar veya imam hatip ortaokullarına kaydettirmek isteyen velilerin doğrudan bu okullara başvurmaları yeterlidir. Bu okulların yöneticileri, başvuran velilerimize gerekli kolaylıkları sağlayarak kayıt ve nakil işlemlerini gerçekleştireceklerdir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
alper
alper - 11 yıl Önce

her sene bu açıklamaları yapıp veli ile okul idarelerini karşıkarşıya bırakmak zorunda mısınız?okullara ödenek göndermiyosunuz sonra da kayıt parası yok diyosunuz!şu sözümü bir köşeye yazın: öğrencilere ödenen şnt paraları ve öğrenci yardımları, öğrencilerin bağlı bulundukları okullara ödense iddia ediyorum bütün okullarımız özel okul seviyesine ulaşır... sorunları çözmek zor değil yeter ki eğitimi,eğitimcilere emanet edin.

SIRADAKİ HABER