MEB'de, Kurucu müdür aranıyor!

Kurucu müdürlük: torpilin, sınavsız müdürlüğün son durağı. Yıllar önce sıkıntıları nedeniyle kimsenin yanaşmadığı kurucu müdürlük artık rant kapısı oldu. Çünkü kurucu müdürler sınava girmeden müdür olma hakkına sahipler.

MEB'de, Kurucu müdür aranıyor!

Durum böyle olunca da taliplisi çok oluyor. Okulların açılma sürecinin başladığı bugünlerde bir çok il ve ilçede torpilli müdür adayları aranmaktadır.

Kurucu müdürlüğe atamalarda da ek puan verildiğinden bu çoğu zaman eleştirilmiştir. Kurucu müdürlük gerçekten zor bir iştir. Böyle bir puan verilmesi de gayet normaldir. Burada asıl eleştirilmesi gerekenin kurucu müdür tespitindeki kritersizliktir.

Bazen bir öğretmeni de, bir yöneticiyi de kurucu müdür yapmak mümkün. Bu nedenle kurucu müdürlüğün bir kritere bağlanmasını her zaman savunduk.

Kurucu müdür olacak kişinin, aynı ilçede çalışanlardan oluşmasının kişinin işini kolaylaştıracağı kesindir. Farklı ilçeden gelen bir kişinin bırakın okulu İlçeye uyum sağlaması dahi zaman alacaktır. Kurucu müdürlük örneğin aynı ilçeden yapılacak başvurular arasından Ek-2 puanı en yüksek olana verilsin diye öneri getirdik. Bu bir öneriydi ve bir kritere bağlanması adına bir öneriydi. Koltuğa oturanı da, sistemi de rahatlatacak bir öneriydi.

Örneğin İstanbul’da kurucu müdürlük müessesesine Milli Eğitimin en üst makamı bakmaktadır. Atamaların /görevlendirmelerin büyük bir çoğunluğunda İlçe Müdürlerinin önerileri dahi sümenaltı edilebilmektedir. Üstelik aynı ilçeden daha iyi kriterlere sahip adaylar bulunduğu halde.

Kurucu müdürlük görevlendirmelerinin yapıldığı bu dönemde İstanbul ilinde nereden nereye görevlendirmelerin yapıldığını, kıstasların neler olduğunu süreç bize gösterecek ve bizler de kamuoyu ile paylaşacağız.

Başlığı "Kurucu Müdür Aranıyor" diye koyduk ama aslında bu işi yapacak değil yaptırılacak kişiler, tabir caizse Yıldızı parlatılacak Yıldızlar aranıyor. Bir bir bulunuyor ve bu kişilere sınavsız müdürlük yolu açılıyor…

MEB bu konuya bakalım ne zaman neşter vuracak?





Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil AVCI
Halil AVCI - 13 yıl Önce

Adamı olan torpili olan bu dönemde istediği gibi at oynatıyor.KADROSUNUN OLDUGU OKULDA HİÇ ÇALIŞMADAN MERKEZDE GECİCİ GÖREVLE 5 YILDIR ÇALIŞAN ÖĞRETMENLER VAR.KADROSUNUN BULUNDUĞU OKULDA İSE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER GÖREV YAPIYOR.AKP NİN ADALETİ BU MU? KURUCU MÜDÜRÜN YANINA BAŞKA İLÇEDEN MÜDÜRÜN YARDIMCILARIDA GEÇİÇİ GÖREVLE GELİYOR. GEÇİCİ GÖREVLENDİRME ALMIŞ BAŞINI GİTMİŞ...

iSMAİL HOCA
iSMAİL HOCA - 13 yıl Önce

Yazınca oluyor mu? Neredeymiş o palamutlar? 3 Okulda kurucu müdürlük yaptım sınavsızı bırakın sınavı kazandığım halde müdürlüğe atamam yapılmadı... Hangi dağın türküsünü söylüyorsunuz siz... Kurucu müdürlük cefakâr ve idealist kişilerin yapabileceği bir iştir. Yoksa ek2 de 0,21 puan kendi okuluna ilk atamada puan verilecek diye çekilecek bir sıkıntı değildir... Allah herkesin kalbine göre versin. "Ameller niyetlere göredir."

Ali Çiçek
Ali Çiçek - 13 yıl Önce

Çok bayağı bir durum aslında...Sınavdan 60 hatta 50 bile alamayanlar, okuduğunu anlamayanlar kısacası embesil bir grupppp var... işte bunlar biryerlerden makam elde etmek için 40 takla atıp iş görüyorlar...bunlara çocuklar ,, okullar öğretmenler emanet edilecek...Öğretmen olması bile tartışılacak bu insanlara bu makamlar verilmemeli.....sistem, bu insanlarla sistem olmaktan çıkar..çiftlik olur....

SIRADAKİ HABER