MİLİL EĞİTİM BAKANI AVCI'DAN ÜÇ ÖNEMLİ KONUDA AÇIKLAMA

Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, çok tartışılan öğretmen liseleri, 45 gün izin ve sınıfta kalam ile ilgili konuştu

MİLİL EĞİTİM BAKANI AVCI'DAN ÜÇ ÖNEMLİ KONUDA AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı Konferansı’nda “Anadolu Öğretmen Liselerini kapatmamız söz konusu değil." dedi.

Bu liselere yine sınavla öğrenci alınacak. Yatılı Bölge Okulları’nın (YBO) durumunu gözden geçiriyoruz” dedi.
 
Avcı, üniversite adaylarına verilen 45 günlük devamsızlık hakkının, az zaman kaldığı için Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) girecek öğrencilere verilmeyeceğini söyledi. İlkokulda sınıfta kalmanın da yeniden başlatılmadığını da vurgulayan Avcı, “İlkokullarla ilgili yapılan açıklama, kayıt olup hiç okula gelmeyen öğrencilere yönelik. Hiç okula gelmeyen öğrenciler hangi sınıfa gelmedilerse oradan devam edecekler. Yani birinci sınıf öğrencisi hiç okula gelmemiş, ertesi yıl gelip ikinci sınıfa geçmek istiyorsa olmaz. Onu birinci sınıftan başlatmak gerekiyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
anlamıyorum ben
anlamıyorum ben - 11 yıl Önce

çocuk devamsızlık yapınca zaten kalmıyor ne izni yaa öğretmen veli biliyor bunu ondan ciddiyet yok zaten okulda sağolsun hüseyin çelik bu kazığı attı öğretmenlere gitti sonra hani istanbulda ikili öğretim kalkacaktı ne oldu Hüseyin Bey Nimet hanım da anaokullarını mecbur yapacaktı ah ah Nabi Beyin ise planlarını bilen yok ya da bir planı yok Bir öğretmen ulaslararası ilişkişilerdeki sorunları ne kadar biliyorsa o da eğitimdeki sorunları o kadar biliyor olabilir

SIRADAKİ HABER