SOSYAL MEDYA EN ÇOK MEMURLARI VURDU!

Türk sağlık Sen'ın araştırmasına göre sosyal medya en çok memurları vurdu.

SOSYAL MEDYA EN ÇOK MEMURLARI VURDU!

 

Türk Sağlık-Sen'in raporuna göre, sosyal medya, kamu çalışanları açısından birçok dava ve soruşturmaya neden oluyor.

 
Türk Sağlık-Sen, memurların sosyal medyada ve özellikle de Facebook’taki paylaşımları nedeniyle aldıkları cezalara ilişkin rapor hazırladı. Türk Sağlık-Sen, memurların sosyal medyada ve özellikle de Facebook’taki paylaşımları nedeniyle aldıkları cezalara ilişkin rapor hazırladı. Son yıllarda sosyal medya kullanımının oldukça yaygınlaştığına işaret edilen raporda, sosyal medya analizi yapan internet sitesi "Social Bakers"e göre, Türkiye’deki Facebook kullanıcı sayısı, Ocak 2013 itibariyle 32 milyonu geçtiği ve Türkiye nüfusunun yüzde 41, 47’sinin Facebook kullanıcısı olduğu belirtildi.
 
FACEBOOK KULLANIMINDA İKİNCİYİZ
 
Türkiye’nin Facebook kullanımında dünyada yedinci, Avrupa’da ise İngiltere’den sonra ikinci sırada yer aldığı ifade edilerek, Facebook kullanıcı sayısının son 6 ayda 1 milyon 525 bin 40 kişi arttığı bilgisi verildi. Sosyal medyanın yoğun kullanılmasının başta Facebook olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinin kullanıcılarına yönelik hakaret, kişisel haklara saldırı gibi olayları artırdığına dikkati çekilen raporda, sosyal medyada paylaşılan yazı ve görsel materyallerin kullanıcıların hakkında dava açılmasına da neden olduğu vurgulandı.
 
SOSYAL MEDYADA DA HAKARETİN CEZASI VAR
 
Sosyal medyada hakarete ilişkin davalarda Türk Ceza Kanunu’ndaki düzenlemeler çerçevesinde ceza verildiği hatırlatılan raporda, hakaret edilen kişinin şikayeti durumunda, 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası istemiyle dava açılabildiğine dikkat çekilerek, hakaretin kamu görevlisine karşı görevinden dolayı yapılması durumunda ise cezanın alt sınırının 1 yıl olduğu belirtildi. Kamu görevlilerine, görevinden dolayı yapılan hakaretlerde, şikayete bağlı olmaksızın cumhuriyet savcıları tarafından işlem yapıldığı ifade edilen raporda, TBMM’yi alenen aşağılayan kişinin de 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığı vurgulandı. Raporda, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişinin, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığı bilgisi de yer aldı. 
 
 
 
 
 
 
kaynak: medyaradar.com
Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER