Öğrenci ve velilerden ‘bitmeyen okul’ eylemi

İstanbul’un Fatih ilçesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 5 yıl önce yıkılıp, yerine yenisinin yapımına başlanan okulun hala bitirilememesine tepki gösteren öğrenci ve veliler, şantiyeye gelerek eylem yaptı.

Öğrenci ve velilerden ‘bitmeyen okul’ eylemi

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Yavuz Selim Ortaokulu, 5 yıl önce depreme dayanıksız olduğu belirlenerek yıkıldı.

Yıkımdan kısa süre sonra da yerine yeni bir okul binası yapılmak üzere inşaata başlandı. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen, dışarıdan sadece kabası bitmiş olarak görünen okul inşaatı bir türlü tamamlanamadı.

ÖĞRENCİLER 15-20 DAKİKA YÜRÜYOR

Yıkılan Yavuz Selim Ortaokulu’nun öğrencileri, mahallelerindeki okul yıkıldığı için, yıllardır Atikali İlköğretim Okulu’nda misafir öğrenci olarak eğitim görüyor. Ailelerin maddi durumu iyi olmadığından servis kullanamayan öğrenciler, bu okula her gün 15-20 dakika yürüyerek ulaşabiliyor. Çocukların ağır olan çantalarını taşımakta zorlandıklarını, kendilerinin de her gün onlarla birlikte okula gidip gelmek zorunda kaldıklarını belirten veliler bu duruma tepki gösterdi.

OKUL İNŞAATI ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR

Bir grup veli ve öğrenci bugün, yapımı süren okul inşaatının önünde toplanarak, binanın bir türlü bitirilememesine tepki gösterdi. Topluluk, “Müteahhit buraya”, “Okulumuzu istiyoruz” sloganı attı. Bazı öğrenciler “Eğitimde yarım bırakılmış hikaye yoktur” pankartı taşıdı. Sürekli müteahhit değiştiğini belirten veliler, okulun bir an önce bitirilip, hizmete alınmasını istedi.

Sözcü Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER