Fatih Terim Yunanistan'da: "Lig şampiyonluğunu istiyoruz"

Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile anlaşan Fatih Terim, Atina'da yaptığı açıklamada "Nereye gidersem gideyim kazanmak için giderim ve imzalarımı sadece kağıt üzerine atmam, kalbimden atarım. Lig şampiyonluğunu istiyoruz, Avrupa'da başarı istiyoruz, bu yüzden hedefler çok açık" ifadelerini kullandı. Terim, Yunanistan temsilcisinin teklifi hakkında ise Düşünmeye gerek duymadım ve hemen kabul ettim" dedi.

Fatih Terim Yunanistan'da: "Lig şampiyonluğunu istiyoruz"

Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile anlaşma sağlayan Fatih Terim resmi sözleşme imzalamak için Atina'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Panathinaikos ile anlaşan teknik direktör Fatih Terim, hedefinin Panathinaikos'u şampiyon yapmak olduğunu kaydetti.

NTV Spor'un aktardığına göre Terim ilk açıklamasını Atatürk Havalimanı'nda yaptı. 

Burada basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Fatih Terim, "Söyleyecek çok şeyimiz olacak ama şimdi değil" dedi.

Terim daha sonra İstanbul'dan Atina'ya hareket etti. 

"ŞAMPİYONLUĞU İSTİYORUZ"

Terim, Yunanistan'ın başkenti Atina'da, özel uçakla geldiği Eleftherios Venizelos Havalimanı'nda Panathinaikos yetkililerince karşılandı.

Atina'daki havalimanında Yunan basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan 70 yaşındaki Teknik Direktör, Panathinaikos aldığı teklifle ilgili olarak "Düşünmeye gerek duymadım ve hemen kabul ettim. Panathinaikos olarak şampiyonluğu istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunan takımının uzun yıllardır şampiyonluk yaşayamadığını hatırlatan Terim, "Nereye gidersem gideyim kazanmak için giderim ve imzalarımı sadece kağıt üzerine atmam, kalbimden atarım. Bu tavrımı bu ligde de sürdüreceğim. Dört takım arasında bir rekabet var, rakiplerimiz hem kaliteli hem de güçlü, onlara saygı duyuyorum. Lig şampiyonluğunu istiyoruz, Avrupa'da başarı istiyoruz, bu yüzden hedefler çok açık. Başkanla bu konuda görüşme yaptık." diye konuştu.

"YUNAN LİGİ'Nİ TAKİP EDİYORUM"

Yunanistan ligini yakından takip ettiğini kaydeden tecrübeli teknik adam, çok fazla zaman olmadığı için amacının bir an evvel antrenmana başlayarak eksiklikleri belirlemek olduğunu ifade etti.

Yunanistan Ligi'ni takip edip etmediğiyle ilgili bir soruyu ise "Yunan Ligi'ni takip ediyorum. Panathinaikos, Olympiakos ve AEK'yı biliyorum. Tüm takımları tanıyorum. En kısa zamanda takımla tanışıp eksiklerimizi görmek ve bunun üzerinde çalışmak istiyorum" diyerek yanıtladı.

"İKİ BAŞARILI HOCA GEREKEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Atina'ya gelişinden önce kendisini arayarak başarılar dilediğini belirten Terim, "Suyun öbür tarafındayım. Bu kadar yıllık tarihi dostluğa sahip iki ülkenin, birbirine çok yakın bu iki ülkenin bir tanesinde görev yaptım, şimdi diğerinde görev yapıyorum" şeklinde konuştu.

Terim, hem milli takım hem de Galatasaray'da çalıştığı sürede Yunanistan'a çok geldiğini ve Yunan takımlarıyla karşılaştığını belirterek, Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk havasının sürmesinden yana olduğunu kaydetti.

Panathinaikos Basketbol takımının başantrenörü Ergin Ataman ile daha önce de İtalya'da aynı dönemlerde görev yaptıklarını hatırlatan Terim, bu kez de Yunanistan'da Panathinaikos çatısı altında görev yapmaları için "İki başarılı hoca gereken her şeyi yapacağız" dedi.

Terim, akşam saatlerinde Panathinaikos ile ilk antrenmanına çıkacak.

Tecrübeli çalıştırıcının ekibinde Necati Ateş, Tuğberk Tanrıvermiş ve Mert Çetin yer alacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER